Δεν προλαβαίνει τις αντιπροσωπείες το Honda CR-V

Εξαιρετική εμπορική πορεία διαγράφει το Honda CRV και μάλιστα σε μια ιδιαίτερα απαιτητική αγορά, όπως αυτή των Ηνωμένων Πολιτειών. Εκεί όπου, πρακτικά, δεν προλαβαίνει να πάρει θέση σε αντιπροσωπεία της ιαπωνικής εταιρίας και βρίσκει αγοραστή!

Σύμφωνα με το  iSeeCars, το μεσαίο crossover της Honda μοντέλο της Kia ήταν το ταχύτερα πωληθέν νέο αυτοκίνητο στις Η.Π.Α. για το μήνα Μάρτιο, απαιτώντας κατά μέσο όρο 7,6 μέρες για να φύγει από τις αντιπροσωπείες. Αρκετά πιο πίσω συναντάμε το Genesis GV70, με 12,2 μέρες, ενώ το Lexus RX350 τερμάτισε στην τρίτη θέση, με 13 μέρες. Το Toyota Highlander συμπλήρωσε το «1-2-3-4» για τα SUVs, με το Camry να είναι το πρώτο που σπάει το crossover λόμπι και το μοναδικό σεντάν στην πρώτη δεκάδα! Μια δεκάδα που έχει 7 παρουσίες SUVs και 2 pick ups (το νέο Ford Maverick και το Toyota Tacoma), κυριαρχούμενη από τους Ιάπωνες κατασκευαστές.

Για την ακρίβεια, μιλάμε περί παντοκρατορίας των ιαπωνικών μοντέλων. Εκ των πρώτων 10, τα 8 προέρχονται από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου! Μόνο το Maverick κρατάει ψηλά την «Αστερόεσσα», την ώρα που το GV70 φέρνει τους Κορεάτες στη δεύτερη θέση. Αντιθέτως, οι Ευρωπαίοι κατασκευαστές σχεδόν λάμπουν δια της απουσίας τους. Μοναδική εκπρόσωπος της Γηραιάς Ηπείρου είναι η BMW, με δυο μοντέλα, αλλά μακριά από τη διάκριση. Η X3 ήρθε 13η, με 20,1 μέρες παραμονής στις αντιπροσωπείες, και η X5 17η (22,3 μέρες). Σε σύνολο 20άδας συναντάμε 12 ιαπωνικά μοντέλα, 4 κορεατικά (Genesis και 3 Hyundai), 2 ευρωπαϊκά (οι BMW) και άλλα 2 αμερικανικά (Ford Maverick και Bronco).

Get it on Google Play Download on the App Store