«Διαστημικό» το νέο Hyundai Sonata

Το Hyundai Sonata διακρίνεται για τον αιχμηρό και ιδιαίτερο σχεδιασμό του, ωστόσο κανείς δεν είπε πως δεν παίρνει βελτίωση. Σίγουρα δεν το λένε οι Κορεάτες, που ετοιμάζονται να περάσουν το μεσαίο τους στο  «διαστημικό» φάσμα του νέου Kona, το οποίο με τη σειρά του εμπνεύστηκε από το Staria.

Το MPV της Hyundai ουσιαστικά δάνεισε το εμπρός μέρος στο λαοφιλές crossover, με τη λεπτή ενιαία λωρίδα LED για τα φώτα ημέρας να συνθέτει ένα από τα ξεχωριστά γνωρίσματα σε καινούργιο αυτοκίνητο, ανεξαρτήτως κατηγορίας. Αυτό το πρόσωπο θα φορέσει και το Sonata στο επικείμενο facelift, όπως αποκαλύπτεται μέσα από τα renderings του Gotcha Cars. H έκδοση που απεικονίζεται είναι η κορυφαία N Line, κάτι που δικαιολογεί την έξτρα επιθετικότητα του προφυλακτήρα, τις μεγάλες εισαγωγές και τις μαύρες επιφάνειες, ενώ πίσω του βλέπουμε το τρέχον μοντέλο για να κάνουμε και τις απαραίτητες συγκρίσεις. Από το πίσω μέρος δεν έχουμε εικόνα, αλλά δεν περιμένουμε μεγάλες αλλαγές. 

Κάτω από το καπό τα πράγματα αναμένεται να μείνουν απαράλλαχτα, καθότι ούτως ή άλλως το Sonata N Line τοποθετείται στην κορυφή των Hyundai από πλευράς ισχύος. Ο ο 2.5άρης T-GDI αποδίδει 290 ίππους στις 5.800 σ.α.λ. και 422 Nm στις 1.650-4.000 σ.α.λ., συνεργαζόμενο με 8άρι αυτόματο κιβώτιο. Επιδόσεις δεν ανακοινώνονται, ωστόσο τα 6 δλ. για το 0-100 χλμ./ώρα και ο ηλεκτρονικός περιορισμός της τελικής στα 250 χλμ./ώρα είναι άκρως ρεαλιστικές πιθανότητες.

Get it on Google Play Download on the App Store