Δραματικές αλλαγές για το επόμενο Audi TT

To ΤΤ μας αποχαιρετά έπειτα από 24 χρόνια και 3 γενιές, όμως το «αντίο» του ενδέχεται να μην είναι οριστικό. Η Audi έχει σχέδια για το μέλλον, από τα οποία δεν αποκλείεται η συνέχιση του ιστορικού ονόματος – αλλά σε εντελώς διαφορετική μορφή, από αυτή που το αγαπήσαμε.

Όπως αποκαλύπτει το Auto Express, οι Γερμανοί σκέφτονται πολύ σοβαρά να μεταποιήσουν την κουπέ σιλουέτα του ΤΤ σε SUV, για ένα ολοκαίνουργιο και αμιγώς ηλεκτρικό κουπέ-SUV! Ο Oliver Hoffman, μέλος του διοικητικού συμβουλίου τεχνικής εξέλιξης της Audi, δήλωσε: «Θέλουμε να προσθέσουμε αυτοκίνητα γεμάτα συναίσθημα στην γκάμα μας, αλλά ένας άμεσος αντικαταστάτης για το TT δεν είναι η απάντηση. Επίσης, δεν μπορούμε να πούμε απλά πως θα το μετατρέψουμε σε ηλεκτρικό». Η αλλαγή αμαξώματος, δηλαδή, φαίνεται μονόδρομος, προκειμένου να υποστηριχθεί και μια πλήρης μεταστροφή στα EVs.

Ο Hoffman παραθέτει το παράδειγμα του πρώτου TT, για να μας προετοιμάσει: «Δεν υπήρχε κοινό για το TT όταν το παρουσιάσαμε, κανείς δεν το περίμενε. Αυτό θέλουμε να κάνουμε και τώρα. Να εκπλήξουμε τους πελάτες μας». Πώς θα μπορούσε να συμβεί αυτό; Με την αλλαγή του παραδοσιακού κουπέ και των κινητήρων εσωτερικής καύσης του, σε ηλεκτρικό crossover. Ήδη η Audi έχει teasάρει κάτι ανάλογο, με το πρωτότυπο Activesphere. Κοινό για τα κουπέ SUVs υπάρχει, όπως αποδεικνύει η πορεία των Q3/Q5 Sportback, του Q8, αλλά και των ανταγωνιστικών μοντέλων από τις BMW και Mercedes. Συνεπώς ένα νέο μοντέλο, συνοδευόμενο από ένα τόσο γνωστό και αγαπημένο όνομα, δεν είναι απίθανο σενάριο.

Η Audi δεν θα διστάσει να γυρίσει στην ηλεκτροκίνηση αυτοκίνητα, που σήμερα είναι συνυφασμένα με τους θερμικούς κινητήρες. Ο διάδοχος του R8 συνιστά το πλέον χαρακτηριστικό παράδειγμα. Εκείνος του TT, θα μπορούσε να αποτελέσει ακόμα ένα.

Get it on Google Play Download on the App Store