Audi RS Q8 by ABT βουτηγμένο στο ανθρακόνημα

Το RS Q8 είναι ίσως ό,τι πιο εντυπωσιακό διαθέτει η Audi στην γκάμα της, μετά το R8 και μαζί με το RS 6. Ο συνδυασμός κτηνώδους παρουσιαστικού και αναλόγου επιπέδου γκαζιού, καθιστά την ναυαρχίδα των SUV του Ίνγκολσταντ ως τον «μπράβο» των μοντέλων RS -άσχετα που το RS 6 είναι το αφεντικό, από πλευράς επιδόσεων. Κι όταν η ABT αναλαμβάνει να το «ντοπάρει», τότε το αποτελέσματα προκαλούν φόβο στους αντιπάλους.

O περίφημος Γερμανός βελτιωτής έχει παρουσιάσει ουκ ολίγα δείγματα RS Q8, όμως το πιο πρόσφατο ενδεχομένως να είναι το πιο συγκλονιστικό. Ονομάζεται Signature Edition και οι δημιουργοί του το αποκαλούν «Racing Utility Vehicle», χαρακτηρισμός που απορρέει από το συνδυασμό ισχύος και σχεδιαστικού προσανατολισμού. Το γερμανικό «RUV» διαθέτει προεκτάσεις στο αμάξωμα, κατασκευασμένες από ανθρακονήματα. Το splitter στον εμπρός προφυλακτήρα, τα φουσκωμένα φτερά, τα μασπιέ, ο διαχύτης πίσω και η διπλή αεροτομή κάνουν το γερμανικό SUV να θυμίζει αγωνιστικό μεγατόνων. Σε αυτό συνηγορούν και οι νέες ζάντες των 23 ιντσών, με ελαστικά 295/35 να τις περιβάλλουν, αλλά και η χαμηλότερη ανάρτηση που μειώνει τόσο την απόσταση από το έδαφος, όσο και το κενό μεταξύ τροχών και θόλου.

Το κυριαρχικό look δεν θα μπορούσε να μην κρύβει ανάλογα ποσά δύναμης, από τη στιγμή που μιλάμε για αυτοκίνητο της ABT. Ο 4.0λιτρος twinturbo V8 έχει δεχτεί αναβαθμίσεις σε εγκέφαλο, εξάτμιση και intercooler, ανεβαίνοντας στα 800 άλογα και τα 1000 Nm ροπής! Οι επιδόσεις είναι αυτές ακριβώς που περιμένεις από RS Q8 με 195 άλογα και 200 Nm περισσότερα από το εργοστάσιο, προσεγγίζοντας περισσότερο από κάθε άλλη φορά επίπεδα supercar: 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 3,2 δλ. (-0,6 δλ. σε σχέση με το εργοστασιακό) και ηλεκτρονικά περιοριζόμενη τελική στα 315 χλμ./ώρα (+10 χλμ./ώρα)! Πόσο κοστίζει, τώρα, όλο αυτό;

H φίρμα από το Κέμπτεν ζητάει 129.600 ευρώ για να μετατρέψει το RS Q8 σας στον «τρόμο» των φωτογραφιών. Διαφορετικά, αν θέλετε να το αγοράσετε εξ αρχής έτσι, θα πρέπει να καταβληθούν συνολικά 316.480 ευρώ! Μόνο 96 Signature Edition θα διατεθούν, ως φόρος τιμής στο 1896 – το έτος ίδρυσης της ABT.

Get it on Google Play Download on the App Store