Εντός διετίας το πολυαναμενόμενο pick up της Kia

Από την ώρα που παρουσιάστηκε το Hyundai Santa Cruz, άπαντες περιμένουν ανάλογο μοντέλο από την Kia. Μια προοπτική που οι Κορεάτες καλωσόριζαν λίγους μήνες πριν και, πλέον, αποτελεί επισημοποιημένο γεγονός. Το δεύτερο pick up «εργαλείο» από τη Σεούλ εξελίσσεται καιρό, όμως τώρα έχουμε χρονικό ορίζοντα παρουσίασης.

Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζουν οι Αυστραλοί, που επικαλούνται κρυφή ενημέρωση των ντίλερ της Kia από τα κεντρικά αναφορικά με το πότε θα πρέπει να περιμένουν το πολυαναμενόμενο αγροτικό. Σύμφωνα με τα όσα ειπώθηκαν σε αυτό το briefing, το αυτοκίνητο θα κάνει ντεμπούτο μέσα στο 2025. Λεπτομέρειες, ωστόσο, δεν ανακοινώνονται, οπότε δεν γνωρίζουμε (λογικά ούτε οι αντιπρόσωποι της Kia στη χώρα των καγκουρό) πότε ακριβώς θα κάνει πρεμιέρα. Αυτό που γνωρίζουμε, είναι πως θα είναι εντελώς διαφορετικού προσανατολισμού από το αδελφάκι του στη Hyundai.

Ενώ το Santa Cruz είναι σπορ και δυναμικό, το αδελφάκι του από την Kia αφενός θα είναι σημαντικά πιο ογκώδες, αφετέρου πολύ πιο «σκληρό». Το μήκος του λέγεται πως θα φτάνει στα 5.400 χλστ. (4.971 χλστ. το Santa Cruz), προκειμένου να ανταγωνιστεί τα διάφορα Toyota Tacoma, Chevrolet Silverado και τις λοιπές αγροτικές δυνάμεις στην αγορά των Η.Π.Α. Για να τα καταφέρει, θα πρέπει φυσικά να διαθέτει και τις ανάλογες δυνατότητες. Το πλαίσιο τύπου σκάλας -με βάση το Mohave– θεωρείται δεδομένο, ενώ η ελκτική δυνατότητα αναφέρεται στα 3.500 κιλά.

Από πλευρά κινητήρων, φημολογείται πως η γκάμα θα αποτελεί μια μίξη από εκείνες στα Mohave και Santa Cruz. Ο 2.2 ντίζελ των 210 ίππων και 420 Nm θα τοποθετηθεί στη βάση, ακολουθούμενος από τον 3.0λιτρο CRDi V6 των 260 ίππων και 560 Nm. Στην κορυφή, από πλευράς ιπποδύναμης, θα πάρει θέση ο 2.5άρης υπερτροφοδοτούμενος βενζινοκινητήρας των 275 ίππων (αλλά 420 Nm) από το Santa Cruz.  Σύμφωνα με δημοσιεύματα από την Κορέα, το μεσαίου μεγέθους αυτό pickup θα είναι ένα παγκόσμιο αυτοκίνητο. Η παραγωγή του θα γίνεται στο εργοστάσιο Hwaseong της Kia στην Κορέα, όμως για να πατήσει στην πολύ σημαντική αγορά των Η.Π.Α. θα πρέπει να κατασκευάζεται και εκεί.

Get it on Google Play Download on the App Store