Εντός διετίας το τετράτροχο ντεμπούτο της Xiaomi

Οι εταιρίες τεχνολογίας έχουν μπει για τα καλά στον αγώνα παρουσίασης αυτοκινήτου. Η Sony έχει ήδη λανσάρει το δικό της, σε μορφή πρωτοτύπου, η Apple το ετοιμάζει και η Xiaomi έχει βαλθεί να την ξεπεράσει, κερδίζοντας τη μεταξύ τους κόντρα.

Σύμφωνα με τον ιδρυτή και CEO της κινεζικής φίρμας, Lei Jun, ο τετράτροχος αδερφός του RedMi θα παρουσιαστεί εντός της προσεχούς διετίας. Ο Jun δεν ανέφερε ακριβή ημερομηνία, ωστόσο ανακοίνωσε πως το αυτοκίνητο της Xiaomi θα παρουσιαστεί στο πρώτο μισό του 2024. Χρονολογία – «κλειδί» για τους Κινέζους, καθώς η αντίστοιχη πρόταση από την Apple δεν αναμένεται να λανσαριστεί πριν από το 2025. Καταλαβαίνουμε, λοιπόν, πως ενδεχόμενο ντεμπούτο πριν από τον αμερικανικό κολοσσό θα αποτελέσει τεράστια νίκη κύρους για τον αντίστοιχο κινεζικό.

Πληροφορίες δεν διαρρέουν για το αυτοκίνητο της Xiaomi, πέρα από ότι -όπως σχεδόν οτιδήποτε ηλεκτρικό παρουσιάζεται από καινούργιες εταιρίες στο χώρο- θα ανταγωνίζεται τα Tesla. Το P7 της XPeng, με την οποία συνεργάζεται η Xiaomi και θα αντλήσει επιρροές, φανερώνει ένα σχήμα στα «κυβικά» του Model S, οπότε δεν είναι δύσκολο να αντιληφθεί κανείς ποιο μοντέλο βάζει στο στόχαστρο το «Xiaomi Car». Το project παραμένει προς το παρόν αβάπτιστο, ωστόσο μια ονομασία που θα απορρέει από τη σειρά «Mi» των πασίγνωστων smartphones της εταιρίας είναι πέρα για πέρα πιθανό σενάριο.

Παρόλο τον ντόρο γύρω από το αυτοκίνητο πάντως, ο Jun διαβεβαιώνει πως τα smartphones και οι συσκευές τεχνολογίας θα παραμείνουν πρώτη προτεραιότητα για την Xiaomi.

Get it on Google Play Download on the App Store