Έρχεται με ισοπεδωτικές διαθέσεις η BMW X8 M

Αρκετά χρόνια πριν οι άνθρωποι της BMW απέκλειαν έκδοση M για τη Σειρά 7, καθώς «ο χαρακτήρας της δεν συμβαδίζει με αυτόν των μοντέλων M». Σήμερα η 7άρα εξακολουθεί να μη βγαίνει σε καθαρόαιμη M μορφή, αλλά όλες οι άλλες BMW το κάνουν! Ακόμα και αυτές που δεν έχουν παρουσιαστεί ακόμη.

Οι Βαυαροί εξελίσσουν την σπορ εκδοχή της X7, που θα έχει την κουπέ-SUV τεχνοτροπία των X4 και X6. Το ζυγό αδερφάκι της ναυαρχίδας των Βαυαρικών SUV λέγεται X8 και αυτή την περίοδο, τα πρωτότυπα δοκιμών γυρίζουν τον πλανήτη και το Nurburgring. Ανάμεσά τους και η έκδοση M, που θα ονομάζεται X8 M και αναμένεται να αποτελέσει την ισχυρότερη BMW παραγωγής όλων των εποχών! Τα renderings του Magnus.Concepts βασίζονται στις κατασκοπευτικές φωτογραφίες της X8 M και απεικονίζουν ένα εκφοβιστικό τετράτροχο, με τα μεγαλύτερα «νεφρά» που έχουμε δει μέχρι σήμερα. Τα φωτιστικά σώματα εμφανίζονται λεπτά, στα πρότυπα του iX, και ο προφυλακτήρας γεμάτος ακμές και αεραγωγούς. Στο πίσω μέρος διακρίνουμε το χαμήλωμα της οροφής και την κάθετη τοποθέτηση των τετραπλών απολήξεων, που εντοπίζονται κανονικά στα πρωτότυπα.

Ακόμα πιο εντυπωσιακά είναι τα δρώμενα κάτω από το θηριώδες παράστημα, όπου φημολογείται πως φωλιάζει ο ισχυρότερος κινητήρας παραγωγής που έχει κατασκευάσει η BMW. Ο γνώριμος 4.4 V8 twinturbo φέρει πολλές βελτιώσεις σε σχέση με την εκδοχή που συναντάμε στη M5 CS, η οποία κατοικοεδρεύει σήμερα στο θρόνο των Βαυαρών παραγωγής. Για την X8 M η απόδοση θα αυξηθεί κατά περίπου 130 άλογα, ανεβαίνοντας από τους 626 στους 750 ίππους! Λέγοντας «πολλές βελτιώσεις», κατά πάσα πιθανότητα, μιλάμε για προσθήκη ενός τουλάχιστον ηλεκτροκινητήρα, μετατρέποντας την ισχυρότερη M σε plug-in υβριδικό. Προς το 2023 την περιμένουμε, οπότε έχουμε μπροστά μας ακόμα.

Get it on Google Play Download on the App Store