Ετοιμάζει 3D εκτυπωμένα καθίσματα η Porsche

Το επόμενο έτος η Porsche θα προσφέρει καθίσματα τα οποία θα είναι κομμένα και ραμμένα στα μέτρα του οδηγού, χάρη στην 3D εκτύπωση.

Αυτό ανακοίνωσε σήμερα η γερμανική εταιρεία, ενώ θα προσφέρονται και τρία διαφορετικά επίπεδα σκληρότητας του καθίσματος.

Δείτε ακόμα: «Τρένο» 650 ίππων η νέα Porsche 911 Turbo S (+video)

Με το «3D-printed bodyform full-bucket seat», η εταιρεία φιλοδοξεί να φέρει ένα από τα χαρακτηριστικά των αγωνιστικών μοντέλων, σε αυτοκίνητα ιδιωτικής χρήσης. Όπως ανακοίνωσε κι ο επικεφαλής του τμήματος Έρευνας κι Εξέλιξης, Michael Steiner, «Το κάθισμα είναι μέσο αλληλεπίδρασης μεταξύ οδηγού και αυτοκινήτου, οπότε είναι σημαντικό για την απόλαυση της οδήγησης. Γι’ αυτό τα χειροποίητα καθίσματα που φτιάχνονται ξεχωριστά για κάθε οδηγό είναι τόσο διαδεδομένα στα αγωνιστικά, εδώ και πολύ καιρό. Με τα 3D printed καθίσματα δίνουμε στους πελάτες μας τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν τεχνολογία που έχει προκύψει μέσα από τους αγώνες». Τα νέα καθίσματα έχουν στην εσωτερική πλευρά τρία διαφορετικά στρώματα. Στην βάση έχει τοποθετηθεί αφρός πολυπροπυλενίου (ΕΡΡ), ακολουθεί ένα διαπνέον στρώμα το οποίο έχει δημιουργηθεί με τρισδιάστατο εκτυπωτή κι έχει ως βάση την πολυουρεθάνη, ενώ το ανώτερο στρώμα επίστρωσης ονομάζεται Racetex.

Διαβάστε επίσης: Κάθισμα Porsche κοστίζει όσο ένα Toyota Aygo!

Αυτός ο τύπος καθίσματος, θα τοποθετηθεί ως αξεσουάρ του τμήματος Porsche Tequipment για τα μοντέλα 718 και 911. Αρχικά θα κατασκευαστούν μόλις 40 κομμάτια, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν δοκιμαστικά σε συνδυασμό με ζώνες 6 σημείων. Αν όλα πάνε κατ’ ευχήν, τότε θα προσφέρονται κανονικά στον κατάλογο πρόσθετων αξεσουάρ της Porsche Exclusive Manufaktur από τα μέσα του 2021.

Get it on Google Play Download on the App Store