Κάθισμα Porsche κοστίζει όσο ένα Toyota Aygo!

Σε μερικούς ανθρώπους η ζωή τα φέρνει καλά και αποκτούν χρήμα με το τσουβάλι. Όπως για παράδειγμα ο Manny Khoshbin, ο Ιρανός βασιλιάς των κτηματομεσιτικών, όπου έχει στην κατοχή του μερικά από τα πιο σπάνια αυτοκίνητα.

Το νέο του απόκτημα είναι μια Porsche 935, η αναβίωση του θρυλικού μοντέλου, το οποίο κοστίζει 701.948 ευρώ. Λογικό κι επόμενο λοιπόν, μόνο το κάθισμα του συνοδηγού (δεν έχει από το εργοστάσιο καθότι είναι για αγωνιστική χρήση κατά βάση) να κοστίζει 9.000 ευρώ και να περιλαμβάνεται στον κατάλογο του προαιρετικού εξοπλισμού! Τιμή που το φέρνει «ίσα βάρκα-ίσα νερά» με το Toyota Aygo, που ξεκινά από τις 9.590 ευρώ (με το όφελος των 640 ευρώ) και είναι το φθηνότερο νέο αυτοκίνητο της ελληνικής αγοράς.

Δείτε ακόμα: H Porsche 911 GT2 RS διαλύει την επίσημη τελική της (+video)

Το συγκεκριμένο μοντέλο ουσιαστικά αναβιώνει την Porsche 935 που συμμετείχε στο Le Mans κατακτώντας τη πρώτη θέση του βάθρου το 1935 κι έφερε το παρατσούκλι Μoby Dick, μιας κι η τεράστια πίσω φτερούγα θύμιζε το πτερύγιο φάλαινας. Το συγκεκριμένο μοντέλο είναι για χρήση πίστας, αλλά όπως δήλωσε κι ο Manny στο video που θα δείτε παρακάτω, μπορεί να θέλει να κάνει κάποιον μια βόλτα, είπε να παραγγείλει το extra κάθισμα του συνοδηγού. Αυτό είναι κατασκευασμένο από ανθρακονήματα, εξ ου και η τιμή των 9.017,44 ευρώ (10.000 δολάρια) που κοστίζει!

Διαβάστε επίσης: Porsche 911 GT2 RS MR: Tο ταχύτερο πολιτικό αυτοκίνητο (+video)

Να θυμίσουμε πως η Porsche 935 βασίζεται στην πανίσχυρη Porsche 911 GT2 RS, με το δυνατό boxer κινητήρα, χωρητικότητας 3,8 λίτρων των 700 ίππων. Το συγκεκριμένο θηρίο θα παραχθεί μόλις σε 77 αυτοκίνητα και αποκλειστικά για χρήση πίστας!

Get it on Google Play Download on the App Store