Έτοιμη για «reset» η VW με ηλεκτρικό pick up

Ενόσω υφαίνεται η δεύτερη γενιά του Amarok, η VW διατηρεί σχέδια για ένα ακόμη pick up. Το πρώτο της ηλεκτρικό, για την ακρίβεια, όπως αποκαλύπτει ο CEO του Volkswagen Group of America.

Ο Scott Keogh μίλησε στο Business Insider για την προοπτική ενός EV αγροτικού, που βρίσκει πολύ «ζεστή» τη γερμανική εταιρία: «Τα ηλεκτρικά αποτελούν τεράστια ευκαιρία, καθώς σου δίνουν τη δυνατότητα για reset». Ο Αμερικανός εξήγησε τι εννοεί με τον όρο «επανεκκίνηση», χρησιμοποιώντας ως παράδειγμα την αγορά των Η.Π.Α.: «Παραδοσιακά, οι Αμερικανοί είναι πιστοί στα pick ups των RAM, Ford και Chevrolet. H έλευση των ηλεκτρικών, όμως, προσελκύει το ενδιαφέρον σε νέους παίχτες, όπως το Rivian R1T και το νέο Hummer». Σε αυτά να προσθέσουμε το Tesla Cybertruck, για το οποίο η φίρμα του Elon Musk υποστηρίζει ότι έχει δεχτεί πάνω από 1 εκατομμύριο προκαταβολές.

Η VW εξετάζει το ενδεχόμενο εξέλιξης ηλεκτρικού pick up, αρχικά για την αγορά της Αμερικής. Η ιδέα για «καρότσα» αμερικανικών προδιαγραφών, εξάλλου, υπάρχει από το 2018 και το πρωτότυπο Atlas Tanoak. Αν είναι να πάρει την απόφαση για παραγωγή, πάντως, θα πρέπει να το κάνει γρήγορα. Εκτός από τα προαναφερθέντα Rivian και Hummer, έχει ήδη παρουσιαστεί το ηλεκτρικό F-150 Lightning και βρίσκονται καθ΄ οδόν τα αντίστοιχα Chevrolet Silverado και RAM 1500.

Get it on Google Play Download on the App Store