Έτσι θα είναι το νέο VW Amarok

H Ford έχει παρουσιάσει τόσο το νέο Ranger, όσο και την κορυφαία του, Raptor, εκδοχή. Το όμορο Amarok ετοιμάζεται και αυτό για το ντεμπούτο του, με τη VW να μας δίνει συχνά-πυκνά teasers από τη 2η γενιά του pick up της.

Οι συνάδελφοι από το Kolesa.ru «πάτησαν» στις εικόνες των Γερμανών και δημιούργησαν την ψηφιακή απεικόνιση του επόμενου Amarok, σύμφωνα με το πώς πιστεύουν ότι θα είναι η τελική του μορφή. Βέβαια, σε μεγάλο βαθμό αποτελούν ωραιοποίηση των σκίτσων της VW, τα οποία -ούτως ή άλλως- αναφέρονται ως «πολύ κοντά στην έκδοση παραγωγής» από τη γερμανική εταιρία. Τα φουσκωμένα φτερά, η πληθώρα πλαστικών προστατευτικών, οι μεγάλες διαδρομές στην ανάρτηση και το μυώδες παρουσιαστικό αναβαθμίζουν το οπτικό ερέθισμα του αγροτικού από το Βόλφσμπουργκ, κάνοντας ξεκάθαρη τη νύξη με το Ranger Raptor. Δεν είναι τυχαίο, εξάλλου, που ετοιμάζεται ανάλογη έκδοση από τη VW, με την ονομασία Amarok R.

Από πλευράς κινητήρων η μόνη επιβεβαίωση αφορά τη συνέχιση του 3.0 V6 TDI. Στο σημερινό Amarok, η απόδοσή του ποικίλει από τα 163 μέχρι τα 258 άλογα, ωστόσο στο επόμενο ενδέχεται να μείνουν μόνο οι δυο ισχυρότερες μορφές του (των 224 και 258 ίππων). Πολλές πιθανότητες συγκεντρώνει το ενδεχόμενο να πάρει θέση στο μηχανοστάσιο ο τετρακύλινδρος 2.3 EcoBoost, από το αδελφό Ford.

Το νέο Amarok θα είναι αρκετά μεγαλύτερο, με τα έως τώρα στοιχεία να αναφέρουν 100 χλστ. μεγαλύτερο μήκος και πάνω από 40 χλστ. επιπλέον σε πλάτος. Ενδεικτικά, το σημερινό εκτείνεται σε 5.254 χλστ. μήκους και 1.954 χλστ. πλάτους.

Get it on Google Play Download on the App Store