Έτρεχε με 185 χλμ./ώρα γιατί τον «θέρισε»!

116

Σε μια ανεπανάληπτη στιγμή κατά τη διάρκεια θεατρικής επιθεώρησης, ο αείμνηστος Χάρρυ Κλυνν είχε πει το αμίμητο: «Σιγά μην είναι το φως το ταχύτερο πράγμα στο σύμπαν. Ταχύτερο είναι το κόψιμο, ούτε το φως δεν προλαβαίνεις να ανάψεις». Κάτι τέτοιο είπε ένας Άγγλος που πιάστηκε να κινείται με 185 χλμ./ώρα, σε αυτοκινητόδρομο με όριο τα 130 χλμ./ώρα!

Δείτε ακόμα: Θυμάστε το ταξί του Χάρρυ Κλυνν; (+video)

Το περιστατικό έλαβε χώρα στον αυτοκινητόδρομο M18, νότια του Γιορκσάιρ. Τα ραντάρ της αστυνομίας εντόπισαν ένα αυτοκίνητο να κινείται με 55 χλμ./ώρα πάνω από το ανώτατο όριο. Όταν τον σταμάτησαν παρακάτω, άκουσαν μια από τις ευθείες δικαιολογίες που έχουν ειπωθεί. Ο «γρήγορος» ισχυρίστηκε πως έτρεχε γιατί έπρεπε να πάει επειγόντως στην τουαλέτα, λόγω στομαχικών διαταραχών! Παρόλα αυτά, δεν τους έπεισε ιδιαίτερα.

Διαβάστε επίσης: Οδηγός Lambo: «Έτρεχα για να κάνω τεστ κορωνοϊού»

Όπως ανέφεραν οι ίδιοι «άμα σε πιάσει και είσαι πραγματικά απελπισμένος, πολύ απλά δεν μπορείς να κρατηθείς. Κάνεις στην άκρη, βρίσκεις ένα έρημο σημείο και κάνεις την ανάγκη σου. Ο συγκεκριμένος δήλωνε ότι με το ζόρι άντεχε, αλλά έμοιαζε άνετος. Συν ότι έκατσε χωρίς πρόβλημα και συζήταγε μαζί μας για κάνα 10λεπτο». Εμείς να προσθέσουμε πως τίθεται και το θέμα της συγκέντρωσης, κατ’ επέκταση και της οδικής ασφάλειας. Όταν πραγματικά βρίσκεσαι σε τέτοια κατάσταση (σε όλους έχει τύχει), το μυαλό επικεντρώνεται σε ένα και μόνο πράγμα. Ούτε οδήγηση, ούτε οτιδήποτε άλλο. Οπότε, για να μην υπάρχει θέμα με την οδική ασφάλεια, αν τύχει ποτέ επείγον περιστατικό, σταματάμε στο πλησιέστερο ασφαλές σημείο και «ανάβουμε το φως».

Δείτε ακόμα: Ποιο είναι το πρόστιμο για χρήση κινητού στην οδήγηση;

The bit of kit in the picture is in one of our marked cars. The reading on the bit of kit came about when said marked…

Gepostet von SYP Operational Support am Sonntag, 5. Juli 2020