Έτσι θα είναι η επιστροφή του Mitsubishi Colt

Η είδηση βγήκε στις αρχές του μήνα από τη Mitsubishi, η οποία ετοιμάζει την επιστροφή του Colt. Το teaser που έδωσαν οι Ιάπωνες ήταν αρκετά κρυπτικό, αλλά γνωρίζαμε πως τα renderings δεν θα αργούσαν να έρθουν.

Το Kolesa κάνει την αρχή, βασιζόμενο στο σχήμα του teaser και το γεγονός πως το νέο Colt θα πατάει στην πλατφόρμα CMF-B. Η επερχόμενη γενιά του ιαπωνικού σουπερμίνι θα μοιράζεται αρκετά στοιχεία με το Renault Clio, αλλά και τα Nissan MicraDacia Sandero. Οι Ρώσοι «πάντρεψαν» τα Colt και Clio, δημιουργώντας ένα σύνολο αρκετά πειστικό και παραστατικό έκδοσης παραγωγής. Προκειμένου να διατηρηθεί χαμηλά το κόστος εξέλιξης, οι Ιάπωνες αναμένεται να διαφοροποιήσουν το δικό τους μοντέλο στα φωτιστικά σώματα, τους προφυλακτήρες, τη μάσκα και τις ζάντες, αφήνοντας το υπόλοιπο αμάξωμα απαράλλαχτο σε σχέση με το γαλλικό best seller.

Το σήμα «Hybrid EV» λογικά αντιστοιχεί στο κινητήριο σύνολο του Clio E-Tech Hybrid (εδώ η δοκιμή του), που αποτελείται από έναν ατμοσφαιρικό 4κύλινδρο 1.6 λίτρων και 2 ηλεκτροκινητήρες. Ο βενζινοκινητήρας παράγει 91 ίππους, το ένα ηλεκτρομοτέρ 20 (σε ρόλο γεννήτριας-μίζας) και το άλλο 49 άλογα, με τη συνδυαστική ισχύ να τοποθετείται στους 140 ίππους.

Ανάλογη προσέγγιση θα ακολουθηθεί και με το επόμενο ASX, που θα αντλεί μηχανική έμπνευση από το Captur. Τόσο εκείνο όσο και το νέο Colt, αναμένεται να παρουσιαστούν στα τέλη του τρέχοντος έτους.

Get it on Google Play Download on the App Store