Έτσι θα είναι το ρηξικέλευθο Volvo EX90

Η Volvo μετράει αντίστροφα για το πέρασμα σε μια νέα εποχή, που θα σηματοδοτήσει το λανσάρισμα του EX90. Μια εποχή γεμάτη πρωτοποριακές τεχνολογίες ασφάλειας,  που περιλαμβάνει μέχρι εκμάθηση στυλ οδήγησης και προσαρμογής σε πάσης φύσεως συνθήκες.

Η ηλεκτρική ναυαρχίδα των Σουηδών μας έχει ήδη δείξει πτυχές της εμφάνισής της, μέσω του πρωτοτύπου Recharge. O ψηφιακός καλλιτέχνης Lars Design βασίστηκε σε αυτό, προκειμένου να δημιουργήσει την προσωπική του οπτική στην τελική μορφή του EX90. Όπως βλέπουμε, το εμπρός μέρος επηρεάζεται τόσο από του Recharge Concept, όσο και του του πρωτοτύπου Polestar O2. Οι αναδυόμενες χειρολαβές επίσης προέρχονται από τα Polestar, ενώ το ίδιο ισχύει για τη διάταξη των πίσω φωτιστικών σωμάτων και της πόρτας του πορτμπαγκάζ, τουλάχιστον στο μέσο της. Το πίσω μέρος αποτελεί κράμα μεταξύ Polestar 2 και παραδοσιακού Volvo, με τα κάθετα φανάρια να συνεχίζουν – αλλά με πολύ μικρότερο μέγεθος.

Ο σχεδιασμός του EX90 θα αποτελέσει έμπνευση και για εκείνον του επόμενο XC90, το οποίο θα μετονομαστεί σε Embla. Στο EX90 δεσπόζει η αόρατη ασπίδα ασφαλείας, που περιλαμβάνει την πιο πρόσφατη τεχνολογία στους αισθητήρες και επιτρέπει στο αυτοκίνητο να καταλαβαίνει αυτό που νιώθετε και τον κόσμο γύρω σας. Κάμερες, ραντάρ και LiDAR, που υποστηρίζονται από πλατφόρμα κεντρικού υπολογιστή και λογισμικό, συνεργάζονται και δημιουργούν σε πραγματικό χρόνο μία άποψη 360 μοιρών για τον κόσμο.

Στο εσωτερικό, η αόρατη ασπίδα ασφαλείας επίσης προσέχει τον οδηγό. Ειδικοί αισθητήρες και κάμερες, τροφοδοτούμενοι από τους αλγορίθμους εξελιγμένους από τη Volvo, μπορούν να αναγνωρίζουν και να μετρούν το επίπεδο συγκέντρωσης του βλέμματος. Η τεχνολογία επιτρέπει στο αυτοκίνητο να αναγνωρίζει πότε ο χρήστης είναι αφηρημένος, κουρασμένος ή με άλλο τρόπο απρόσεκτος, έχοντας τη δυνατότητα να ακινητοποιεί το SUV σε περίπτωση που ο οδηγός αποκοιμηθεί ή λιποθυμήσει στο τιμόνι.

Το ΕΧ90 θα βασιστεί στην πλατφόρμα SPA2 (Scalable Product Architecture), μαζί με το επερχόμενο Polestar 3, και αναμένεται να παρουσιαστεί στο τέλος του έτους.

Get it on Google Play Download on the App Store