Ευφάνταστη επιστροφή του Honda Integra Type R

Μπορεί να έχουν περάσει 15 χρόνια από το τέλος παραγωγής του Honda Integra Type R DC5, όμως τα «κοκόρια» του VTEC στον K20A ακόμα αντιλαλούν. Και μέσω του επερχόμενου νέου Civic Type R, σε συνεργασία με τα προγράμματα σχεδιασμού, μπορούμε να δούμε πώς θα μπορούσε να είναι η αναβίωσή του.

O ψηφιακός καλλιτέχνης Sketch Monkey, κατά κόσμον Marouane Bembli, είναι μεγάλος φαν του Integra και είχε την έμπνευση να μετατρέψει τα renderings του επόμενου «Τάπερ», σε νέο Integra. Το εμπρός μέρος χαρακτηρίζεται από τις αιχμηρές εισαγωγές του προφυλακτήρα και τα μακρόστενα φωτιστικά σώματα, όμως το βλέμμα πηγαίνει κατευθείαν προς τα πίσω. Εκεί που η οροφή κλίνει και καταλήγει σε μια σταθερή αεροτομή, σε μια διαρρύθμιση που περισσότερο CRX θυμίζει παρά Integra.

Για κάτω από το καπό, έχουμε ό,τι περιμένουμε από το επόμενο Civic Type R. Τον 2λιτρο Turbo VTEC δηλαδή, με αυξημένη απόδοση (για 350 άλογα κάνουν λόγο οι τελευταίες φήμες) και συνεργασία αποκλειστικά με 6άρι χειροκίνητο κιβώτιο. Αν αναλογιστούμε πως το τελευταίο Integra Type R, το DC5, απέδιδε 220 ατμοσφαιρικούς ίππους από τον K20A, διαπιστώνουμε πως η φανταστική αύξηση στην ισχύ φτάνει τα 130 άλογα. Όλα αυτά, όμως, σε ψηφιακή μορφή. Τουλάχιστον, μέχρι -και αν- να αποφασίσουν κάποια στιγμή οι Ιάπωνες, να μας ξαναδώσουν ένα Integra.

Get it on Google Play Download on the App Store