Ferrari F8 Tributo κυκλοφορούσε ανασφάλιστη!

Οι επιλογές μερικών ιδιοκτητών για τα αυτοκίνητά τους, σε κάνουν πραγματικά να απορείς (και να λυπάσαι για εκείνα). Είναι δυνατόν, για παράδειγμα, να αγοράζει κάποιος Ferrari F8 Tributo και να την αφήνει ανασφάλιστη; Στην περίπτωση ενός Γερμανού όχι μόνο είναι, αλλά υπόκειται και στις συνέπειες του νόμου.

Η αστυνομία έχει το συνήθειο να σταματά περισσότερο τα supercars είτε για «ταρζανιές» του οδηγού, είτε απλά για να πιάσουν κουβέντα. Ο κάτοχος της κίτρινης F8 μάλλον για το δεύτερο πήγαινε, αλλά ο έλεγχος τον άφησε τελικά να γυρίσει στο σπίτι με ταξί! Όπως ανακάλυψαν τα όργανα της τάξης, η προσφάτως αγορασμένη Ferrari (τον Γενάρη) δεν είχε πληρώσει ούτε ένα μήνα ασφάλειας! Ο ιδιοκτήτης της έδωσε 300.000 ευρώ για να την αποκτήσει, αλλά με κάποιο τρόπο κατάφερε να την αφήσει ανασφάλιστη. Επί σχεδόν 5 μήνες το ιταλικό υπεραυτοκίνητο κυκλοφορούσε «στον αέρα», όντας εξαιρετικά τυχερό που σε αυτό το διάστημα δεν ενεπλάκη σε ατύχημα.

Το περιστατικό καταγράφηκε στην πόλη Mettmann, στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία, με τους αστυνομικούς να αφαιρούν επί τόπου τις πινακίδες του αυτοκινήτου και το δίπλωμα του 32χρονου «ξεχασιάρη», ο οποίος αναγκάστηκε να καλέσει γερανό για να μεταφερθεί η F8 στο σπίτι του και ο ίδιος να μεταβεί εκεί με ταξί (άγνωστο γιατί δεν πήγε με τον γερανό). Η έκπληξη της τοπικής αστυνομίας ήταν τέτοια, ώστε αναρωτήθηκαν δημοσίως για το πώς έμεινε ανασφάλιστη μια τέτοια κατασκευή, κατά τη δημοσίευση της είδησης: «Μπορεί να αγοράζει 300.000 ευρώ Ferrari και δεν μπορεί να πληρώσει την ασφάλεια; Πολύ περίεργο».

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι η F8 Tributo τροφοδοτείται από τον twinturbo V8 των 3.9 λίτρων, με απόδοση 720 ίππους και 770 Nm ροπής. Η επιτάχυνση στο 0-100 χλμ./ώρα είναι θέμα μόλις 2,9 δλ., ενώ η μέγιστη ταχύτητα φτάνει τα 340 χλμ./ώρα.

Get it on Google Play Download on the App Store