Fiat Uno του 1996 με μόλις 901 χλμ. και τις ζελατίνες!

Το Fiat Uno είναι ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα ονόματα στα κιτάπια της αυτοκίνησης – και ένα εκ των πλέον επιτυχημένων. Περισσότερα από 9 εκατομμύρια αντίτυπα πουλήθηκαν, καθιστώντας το ιταλικό μικρό ως το 8ο εμπορικότερο μοντέλο στην Ιστορία. Παρόλα αυτά, η εύρεση ενός πρακτικά ολοκαίνουργιου δείγματος ισοδυναμεί με κυνήγι θησαυρού.

Δείτε ακόμα: Το πιο τέλειο Fiat Uno Turbo πωλείται τρελά λεφτά!

Ένας τέτοιος εμφανίστηκε στη Γερμανία, με τη μορφή ενός Uno 1.0 Fire από το 1996 και μόλις 901 χλμ. στο κοντέρ! Το γαλάζιο (Marine Blue) Uno αγοράστηκε καινούργιο πριν 24 χρόνια και παραμείνει σε πολύ μεγάλο ποσοστό στην ίδια κατάσταση βιτρίνας σήμερα. Το αμάξωμα αστράφτει, μακριά από βαθουλώματα και γρατζουνιές, το σασί δεν εμφανίζει ίχνος σκουριάς, στο εσωτερικό γυαλίζουν τα πλαστικά, η στεφάνη του τιμονιού είναι «απάτητη» και οι επενδύσεις των καθισμάτων διατηρούνται άθικτες.

Διαβάστε επίσης: Πωλείται Fiat Coupe 20V Turbo με μόλις 3.000 χλμ.!

Ο εξοπλισμός επίσης παραμένει πλήρως λειτουργικός. Βέβαια, για να λέμε και του στραβού το δίκιο, δεν υπάρχει πολύς. Το Uno που βλέπουμε είναι η βασική έκδοση, με τα air condition, ηχοσύστημα, υδραυλικό τιμόνι, στροφόμετρο, ηλεκτρικά παράθυρα κλπ λάμπουν δια της απουσίας τους. Ο 1.000άρης κινητήρας αποδίδει 45 ίππους και 74 Nm, συνδυαζόμενος με 5άρι χειροκίνητο κιβώτιο. Τα 100 χλμ./ώρα από στάση έρχονται κατόπιν ωρίμου σκέψεως, υπομονής και 18 δλ., ενώ η τελική αγγίζει τα 145 χλμ./ώρα. Η τιμή είναι αρκετά τσιμπημένη, στις 5.900 ευρώ. Το συγκεκριμένο Uno πάντως, πιο πολύ σαν μουσειακό έκθεμα θα πρέπει να αντιμετωπίζεται, παρά ως μεταχειρισμένο αυτοκίνητο πόλης 24ετίας.

Δείτε ακόμα: Το απίστευτο γκάζι του Fiat Uno Turbo i.e. (+video)

Get it on Google Play Download on the App Store