Φθηνότερη από ποτέ η Mercedes A-Class

Τα αυτοκίνητα της Mercedes-Benz είναι γνωστά εδώ και χρόνια για την πολυτέλεια, την τεχνολογία, την ασφάλεια και τις υψηλές τους τιμές. Ωστόσο, μετά την έλευση της A-Class, η γερμανική φίρμα έγινε πιο προσιτή στο ευρύ αγοραστικό κοινό.

Δείτε ακόμα: Δοκιμή Mercedes GLA 200 7G-DCT 1.33 λτ. 163 PS

Η νέα A-Class στην αρχική της έκδοση αποτελεί παράλληλα ένα από τα πιο οικονομικά σε τιμή premium αυτοκίνητα που διατίθενται στην αγορά. Το βασικό μοντέλο A 160 πωλείται σε τιμές που ξεκινούν από 22.035 ευρώ και είναι αυτό που βλέπετε στις φωτογραφίες. Από τον εξοπλισμό δεν λείπει τίποτα το ουσιαστικό, αφού διαθέτει στάνταρ 7 αερόσακους, συστήματα αυτόνομης πέδησης και διατήρησης της λωρίδας, ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός – πίσω, ηλεκτρικοί καθρέπτες, κλιματισμός, κάμερα οπισθοπορείας, ζάντες αλουμινίου, σύστημα πολυμέσων με οθόνη 7 ιντσών, ψηφιακός πίνακας 7 ιντσών, Dynamic Select κ.λπ.

Την κίνηση της Mercedes A 160 αναλαμβάνει το 4κύλινδρο turbo μηχανικό σύνολο των 1.33 λτ., ισχύος 109 ίππων στις 5.500 σ.α.λ. και με ροπή 180 Nm στις 1.375 σ.α.λ. Αν και η απόδοσή του ακούγεται λίγη, στην πράξη δεν είναι, αφού εμφανίζει θετικό τράβηγμα από τις χαμηλές στροφές, δεν ενοχλεί με ανεπιθύμητους θορύβους, προσφέρει επιτάχυνση στο 0-100 χλμ./ώρα σε 10,9 δλ. και τελική ταχύτητα 200 χλμ./ώρα. Η εργοστασιακή μεικτή κατανάλωση είναι 5,6 λτ./100 χλμ. και οι εκπομπές CO2 είναι 129 γρ./χλμ. (WLTP).

Δείτε ακόμα: Ευφυής αποδοτικότητα με Mercedes-Benz EQ Power

Σε ότι αφορά την οδηγική συμπεριφορά της A 160, ουδείς θα μείνει παραπονεμένος μόλις κάνει μερικά χιλιόμετρα μαζί της, μιας και είναι ευχάριστη, εμπνέοντας ασφάλεια στον οδηγό και τους επιβάτες. Η λειτουργία της ανάρτησης κρίνεται πολύ καλή έχοντας σφιχτή αίσθηση, η οποία όμως είναι αναγκαία για την καλή σταθερότητα και το στιβαρό πάτημα, που απαιτεί να έχει ο οδηγός από ένα μοντέλο της Mercedes.

Ποιοτικά τα στάνταρ είναι υψηλά και έχει γίνει χρήση αφρώδους υλικού σε ολόκληρο το ταμπλό και στο πάνω μέρος των εμπρός θυρών. Στον τομέα των χώρων επιβατών, δεν υπάρχει ουδεμία διαφορά συγκριτικά με τις άλλες εκδόσεις της Α-Class. Ως εκ τούτου 4 επιβάτες θα μεταφερθούν με άνεση, απολαμβάνοντας πολύ καλό αέρα για τα πόδια τους και για τα κεφάλια τους. Ο χώρος αποσκευών έχει χωρητικότητα 370 λίτρα και προσφέρει πλήρως εκμεταλλεύσιμο σχήμα.

Δείτε ακόμα: Δοκιμή Mercedes GLB 200 7G-DCT 1.33 λτ. 163 PS

Get it on Google Play Download on the App Store