Genesis: «Θα το μετανιώσουν όσοι μένουν χωρίς σεντάν»

Ενώ άπαντες στρέφονται στα SUV και καταργούν ομαδόν κατηγορίες που άλλοτε δέσποζαν στην αγορά, με πρώτη και καλύτερη εκείνη των σεντάν, η Genesis δηλώνει πίστη στους τρεις όγκους και δεσμεύεται να μην τα εγκαταλείψει, ενώ προειδοποιεί όσους πράττουν το αντίθετο.

Ο επικεφαλής δημιουργικού προϊόντος του Hyundai Motor Group, Luc Donckerwolke, μίλησε στο αυστραλιανό CarExpert για την επέλαση των SUVs και την εξάλειψη των σεντάν, δηλώνοντας πως κάτι τέτοιο μελλοντικά θα γυρίσει «μπούμερανγκ»: «Είναι λάθος να διαγράφεις έτσι απλά έναν τύπο αμαξώματος. Δεν θέλω να υπάρχει μια μονοτονία από SUVs στους δρόμους. Τα λατρεύω, από τα πιο σκληροτράχηλα μέχρι τα πιο σπορ, αλλά δεν είναι η λύση σε όλα». Στη συνέχεια, μάλιστα, επίστησε  την προσοχή σε όσους ανταγωνιστές εφαρμόζουν αυτή την τακτική, λέγοντας πως «θα το μετανιώσουν» και επισημαίνοντας παράλληλα πως «όσο εκείνοι καταργούν σεντάν, εμείς θα φροντίζουμε τους πελάτες που αναζητούν ένα τέτοιο».

Ο άνθρωπος που έχει φιλοτεχνήσει αυτοκίνητα κάθε κατηγορίας, από το Audi A2 μέχρι τη Lamborghini Murcielago, επεσήμανε και έναν κίνδυνο που ελλοχεύει για τους ίδιους, τους σχεδιαστές: «Η δημιουργία ενός SUV είναι τόσο εύκολη, ώστε καταλήγεις με σχεδιαστές περιορισμένων δυνατοτήτων εξαιτίας ακριβώς αυτού του γεγονότος. Έχουν μάθει να δουλεύουν μόνο με τούβλα». Παράλληλα, μιλώντας για το δημοφιλέστερο segment παγκοσμίως, ο Βέλγος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο εξέλιξης ενός σκληροτράχηλου Genesis, με πλαίσιο τύπου σκάλας, ως ανταγωνιστή της Mercedes G-Class: «Δεν βλέπω γιατί δεν θα ταίριαζε στην γκάμα μας ένα τέτοιο μοντέλο. Δουλειά μου είναι να μην πιάνομαι απροετοίμαστος, όταν έρχεται ο πρόεδρος και μου λέει “τι θα έλεγες για…”».

Get it on Google Play Download on the App Store