Νέο Genesis GV80 Coupe λοκάρει τη BMW X6

Η Genesis γεμίζει πονοκεφάλους τις εδραιωμένες premium δυνάμεις σε κάθε κατηγορία που συμμετέχει. Από τα κουπέ-SUV προς το παρόν απέχει, αλλά αυτό φαίνεται ότι θα αλλάξει στο εγγύς μέλλον. Το GV80 Coupe Concept στην ουσία δείχνει τον νέο ανταγωνιστή της BMW X6, αλλά και των Mercedes GLE Coupe και Porsche Cayenne Coupe, οι οποίες θα πρέπει να αρχίσουν να ανησυχούν σιγά σιγά.

Η κουπέ εκδοχή του GV80 συνδυάζει στοιχεία τόσο από την SUV ναυαρχίδα της Genesis, όσο και από το περσινό πρωτότυπο X Speedium Coupe. Η μάσκα είναι μεγαλύτερη και πιο αιχμηρή σε σχέση με το GV80, ενώ και οι εισαγωγές στον προφυλακτήρα είναι σημαντικά πιο επιθετικές. Μεγάλη αλλαγή συνιστούν και τα πολύ λεπτά LED φωτιστικά σώματα, που πλαισιώνονται από μια τετράδα στα φτερά (δυο ανά πάνελ) και δημιουργούν μια φαντασμαγορική εικόνα, σε συνδυασμό με το φανταχτερό πορτοκαλί Magma χρώμα και τις 20άρες ζάντες.

Οι τεράστιες αλλαγές επικεντρώνονται από τη μέση και πίσω, όπου η έντονη κλίση της οροφής οδηγεί το μάτι σε μια εντυπωσιακή διαμόρφωση του αμαξώματος, που παραπέμπει ελαφρώς και νοερά στο Gurney flap της BMW M3 CSL. Τα Quad Lamps δεσπόζουν και καταλαμβάνουν όλο το πλάτος πίσω, σε μια από τις πιο συναρπαστικές εικόνες πίσω μέρους που έχουμε δει σε SUV.

 

 

Το εσωτερικό είναι καθαρά τετραθέσιο, με ισάριθμα ξεχωριστά μπάκετ να ντύνονται σε συνδυασμό μαύρου-πορτοκαλί. Ίδιου χρώματος (πορτοκαλί) είναι και οι ζώνες ασφαλείας, αλλά και το κράνος που συνοδεύει την καμπίνα. Δέρμα και suede καλύπτουν τη συντριπτική πλειονότητα των επενδύσεων, με το ταμπλό και το τιμόνι να προέρχονται από το κανονικό GV80. Μοναδική πινελιά, δε, το roll cage.

Από εκεί λογικά προέρχεται και η δύναμη κάτω από το καπό, η οποία ωστόσο δεν ανακοινώνεται από τη Genesis. Αυτό που αναφέρουν οι Κορεάτες, είναι ότι το GV80 Coupe Concept «αποτελεί μια δήλωση για εξέλιξη πιο συναισθηματικών και προσανατολισμένων στην απόδοση μοντέλων, αλλά και μια ιδέα από τη σχεδίαση των μελλοντικών μας project».

Get it on Google Play Download on the App Store