Το X Speedium δείχνει το μέλλον της Genesis

Η Genesis δεν σταματά να μας εκπλήσσει. Είτε πρόκειται για αυτοκίνητα παραγωγής, είτε για πρωτότυπα. Το X Speedium Coupe ανήκει στη δεύτερη κατηγορία, αλλά στο μέλλον δεν αποκλείεται να δούμε πέρασμά του στην πρώτη.

Το φαντασμαγορικό ηλεκτρικό κουπέ των Κορεατών αποτελεί εξέλιξη του περσινού X Coupe και συνιστά τη ματιά τους στη μελλοντική μορφή των μοντέλων τους. Σε αντίθεση με τον προκάτοχο, το Speedium φέρει κλειστή μάσκα και μια υπερπαραγωγή LED να την πλαισιώνουν, σε μια από τις πιο ιδιαίτερες φωτιζόμενες διατάξεις που έχουμε δει μέχρι σήμερα. Η τεχνοτροπία «Two Lines» χαρακτηρίζει τόσο το εμπρός όσο και το πίσω μέρος, αλλά εδώ βλέπουμε πως μπροστά εκτείνεται σχεδόν μέχρι το μέσο των φτερών. Το χαμηλό και φαρδύ παρουσιαστικό εντείνεται από την έντονη καμπύλη της οροφής, που «σβήνει» υπέροχα και μαζί με το τελείωμα των μετόπισθεν σχηματίζουν ένα δυναμικό spoiler (που θυμίζει έντονα το «Gurney Flap» της M3 CSL).

Η μεγαλύτερη αλλαγή μεταξύ των δυο «X» εντοπίζεται από τη μεσαία κολώνα και πίσω. Εκεί που το X Coupe ενστερνιζόταν πλήρως τις παραδοσιακές αναλογίες των κουπέ, το Speedium αλλάζει σε shooting brake. Επίσης, το σχέδιο των ζαντών εμφανίζεται πολύ πιο περίτεχνο (και καλαίσθητο), ενώ στο Speedium είναι πολύ πιο δυναμικός/εμφανής ο διαχύτης.

Τα προσεχή πλάνα της Genesis περιλαμβάνουν την παρουσίαση 4 ηλεκτρικών SUVs και 2 ακόμα μοντέλων, αρχής γενομένης από την EV εκδοχή του GV70. Ήδη κυκλοφορεί η ηλεκτρική εκτέλεση του G80 και το GV60, που αποτέλεσε το πρώτο μοντέλο του premium της brand της Hyundai εξελιγμένο από «λευκή κόλλα» ως ηλεκτρικό. Οι πιθανότητες να περάσει το X Speedium στην παραγωγή δεν απέχουν πολύ από το μηδέν, καθώς οι ίδιοι οι Κορεάτες αναφέρονται σε αυτό ως σχεδιαστική σπουδή. Αυτό που δεδομένα θα δούμε, είναι στοιχεία του να εφαρμόζονται στις μελλοντικές δημιουργίες της πολύ φιλόδοξης και πολλά υποσχόμενης εταιρίας.

Get it on Google Play Download on the App Store