Το νέο Genesis προκαλεί Mercedes και Porsche

Η Genesis δεν κρύβει το γεγονός πως στοχεύει κατευθείαν τους Γερμανούς, ερχόμενη στην Ευρώπη. Στα πλαίσια της απόβασης, το νέο G70 Shooting Brake αναλαμβάνει πόστο εμπροσθοφυλακής.

Εμφανισιακά, η μεγάλη διαφορά με το σεντάν εντοπίζεται φυσικά στο πίσω μέρος. Ο τρίτος όγκος έχει δώσει τη θέση του σε μια κεκλιμένη γραμμή οροφής και μια πέμπτη πόρτα, σε συνδυασμό με μια τετράδα μεγαλύτερων Quad Lamps. Πέρα από την ίδια την εμφάνιση του αυτοκινήτου, είναι εκπληκτικό αυτό που κατάφεραν οι Κορεάτες με τις διαστάσεις. Παρότι το Shooting Brake φαίνεται μακρύτερο και χαμηλότερο από το κανονικό G70, έχει ακριβώς το ίδιο μέγεθος με αυτό! Μήκος (4.685 χλστ.), πλάτος (1.850 χλστ.), ύψος (1.400 χλστ.) και μεταξόνιο (2.835 χλστ.) δεν παρουσιάζουν ούτε χιλιοστό αύξησης. Παρόλα αυτά, το ανασχεδιασμένο πίσω μέρος προσφέρει 40% μεγαλύτερο πορτμπαγκάζ. Για επιπλέον πρακτικότητα, τα πίσω καθίσματα είναι αναδιπλούμενα 40:20:40.

Στο υπόλοιπο εσωτερικό, η εικόνα είναι πανομοιότυπη με το απλό G70. Τα ποιοτικά υλικά και οι δερμάτινες επενδύσεις συνδυάζονται σε premium βαθμό με την ψηφιακότητα, μέσω της στάνταρ οθόνης των 10,25 ιντσών στο κέντρο του ταμπλό.

Ταυτόσημα μαντάτα και κάτω από το καπό, όπου το Shooting Brake προσφέρεται με δυο βενζινοκινητήρες: τον τετρακύλινδρο 2.0 Turbo των 252 ίππων και τον 3.3 V6 T-GDI των 370 ίππων, που συνδυάζονται αποκλειστικά με 8άρι αυτόματο κιβώτιο και προαιρετικά με σύστημα τετρακίνησης.

Η premium μάρκα της Hyundai έρχεται στη Γηραιά Ήπειρο μέσα στον Ιούνιο, με το G70 Shooting Brake να μην φείδεται φιλοδοξιών. H Mercedes CLΑ Shooting Brake είναι το μοντέλο που πρωτίστως στοχεύει, μαζί με το αντίστοιχο VW Arteon, αλλά στο «κάδρο» μπαίνει μέχρι και η Porsche Panamera Sport Turismo! Καμία σχέση τιμολογιακά ή από πλευράς επιδόσεων (το ισχυρότερο G70 ξεπερνά κατά 40 ίππους τη βασική Panamera, τη στιγμή που η κορυφαία σταματά στα 700 άλογα), με την Porsche να είναι και αρκετά μεγαλύτερη (5.049 χλστ.). Παρόλα αυτά, η φιλοσοφία είναι κοινή. Και το Genesis θα μπορούσε να αποτελέσει μια πρώτης τάξεως εναλλακτική.

Get it on Google Play Download on the App Store