Η Genesis ανοίγει μέτωπο με τους Γερμανούς στην Ευρώπη

Η Genesis είναι εξαιρετικά επιτυχημένη στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, αποτελώντας μια διόλου ευκαταφρόνητη αντίρροπη δύναμη στο γερμανικό «λόμπι» και τη Lexus. Τώρα, ήρθε η ώρα της μάχης επί ευρωπαϊκού εδάφους.

Το πολυτελές brand της Hyundai ξεκινά την εμπορική δραστηριότητα στη Γηραιά Ήπειρο, αρχικά με δυο μοντέλα. Τα G80 και GV80 θα είναι τα πρώτα που θα δούμε στους ευρωπαϊκούς δρόμους, ενώ τα G70 και GV70 θα ακολουθήσουν. Λίγο αργότερα θα έρθει και η ηλεκτρική επιλογή, με τη μορφή του αντίστοιχου G80. Οι άνθρωποι της Genesis δηλώνουν πως το στήσιμο των αυτοκινήτων τους είναι ρυθμισμένο με βάση τους ευρωπαϊκούς δρόμους, από το κέντρο εξέλιξης στη Γερμανία. Όπως είναι φυσιολογικό, μεγάλο μέρος του σεταρίσματος έχει γίνει μέσα στο Nurburgring.

Εκτός του Nordschleiffe, οι Κορεάτες δηλώνουν πως έχουν «γράψει δεκάδες χιλιάδες χιλιομέτρων δοκιμών, στους πιο απαιτητικούς δρόμους της Ευρώπης, μέσα από 15 χώρες». Παράλληλα, αποκάλυψαν πως για να «χτυπήσουν» σε όλα τα μέτωπα τις Audi, BMW και Mercedes, ετοιμάζουν δυο ακόμα ηλεκτρικά μοντέλα. Κατά πάσα πιθανότητα, θα πρόκειται για τα premium «αδελφάκια» των Hyundai Ioniq 5 και Kia EV6, βασισμένα στην πλατφόρμα E-GMP.

Οι πωλήσεις θα ξεκινήσουν τον προσεχή Ιούνιο, αρχικά σε 3 χώρες: Ελβετία, Μεγάλη Βρετανία και, φυσικά, Γερμανία. Οι αντιπροσωπείες βρίσκονται αντίστοιχα σε Ζυρίχη, Λονδίνο και Μόναχο, με τη Genesis να υπόσχεται πενταετές πρόγραμμα aftersales παροχών, παράδοση-παραλαβή αυτοκινήτου κατ’ οίκον για εργασίες συντήρησης και προσωπικό βοηθό («Genesis Personal Assistant»), που θα συνδράμει τον πελάτη τόσο κατά την αγορά, όσο και τη συντήρηση.

Get it on Google Play Download on the App Store