Το Genesis GV80 ορμάει στα κατσάβραχα (+video)

Σπάνια θα αντικρίσει κανείς πολυτελές SUV λερωμένο και ακόμα σπανιότερα θα το δει όντως να πηγαίνει εκτός δρόμου. Οι λουσάτοι εκπρόσωποι της δημοφιλέστερης κατηγορίας παγκοσμίως, ωστόσο, είναι από τους πιο καλοπροετοιμασμένους για τέτοιες καταστάσεις. Κάτι που αποδεικνύεται από την εξόρμηση του Genesis GV80 στους βράχους και τις λάσπες.

Δείτε ακόμα: Πόσο κάνει το πολυτελές SUV Genesis GV80;

Η ναυαρχίδα των SUV του πολυτελούς brand της Hyundai διαθέτει μια «αρματωσιά» ηλεκτρονικών συστημάτων, που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων το Road Review. Αυτό σκανάρει το δρόμο μέσω ραντάρ και προετοιμάζει τα ηλεκτρονικά ελεγχόμενα αμορτισέρ για συνάντηση με ανωμαλίες, πριν καν τις χτυπήσουν. Μακριά από την άσφαλτο, αναλαμβάνει το σύστημα τετρακίνησης και τα τρία προγράμματα λειτουργίας: Mud, Snow και Sand. Κάθε ένα επιδρά στην απόσβεση της ανάρτησης, την παροχή ισχύος, την απόκριση του γκαζιού και την παρεμβατικότητα του traction control. Στο Mud Mode μάλιστα ενεργοποιείται αυτόματα το Hill Descent Control και εμφανίζονται στην κεντρική οθόνη 14,5 ιντσών ενδείξεις με το πόση ροπή πάει στον κάθε τροχό, μαζί με γωνίες κλίσεις και βύθισης.

Διαβάστε επίσης: Όλα τα μυστικά για κίνηση εκτός δρόμου

Το αυτοκίνητο που δοκιμάστηκε ήταν η κορυφαία έκδοση, με τον twinturbo 3.5 V6 των 380 ίππων και 530 Nm. Το 8άρι αυτόματο είναι το μοναδικό κιβώτιο σε όλη την γκάμα του GV80, όμως το μπλοκέ διαφορικό είναι στάνταρ προνόμιο στο 3.5άρι (προαιρετικό στα υπόλοιπα). Παρά τις 22άρες ζάντες και τα ελαστικά 265/40, το μεγάλο Genesis αποδεικνύεται καλύτερο των προσδοκιών και περνάει με άνεση από νερόλακκους, λασπωμένες ανηφόρες και επικίνδυνα για την ακεραιότητά του βράχια. Όπως σε αρκετές περιπτώσεις πολυτελών SUV, περισσότερο το θάρρος του οδηγού και τα ελαστικά θα βάλουν φρένο στο offroading, παρά οι εν γένει δυνατότητες του αυτοκινήτου.

Δείτε επίσης: Πάνε εκτός δρόμου τα πολυτελή SUV; (+video)

Get it on Google Play Download on the App Store