Γιατί αυτό το Subaru Impreza πωλείται 325.000 ευρώ;

Ένα εξαιρετικά σπάνιο και ίσως το μοναδικό στον κόσμο σε αυτή την κατάσταση «καινούργιου» Subaru Impreza 22B STi του 1988, με μόνο 438 χλμ. στο ταχύμετρο, πωλείται στην ασύλληπτη τιμή των 295.000 λιρών Αγγλίας (σχεδόν 325.000 ευρώ).

Δείτε ακόμα: Νέο και «κοφτερό» Subaru WRX S4 STI Sport Sharp

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι το Impreza 22B STi κατασκευάστηκε από το Μάρτιο έως τον Αύγουστο του 1998 για να γιορτάσει τα 40 χρόνια της Subaru και τον τρίτο συνεχόμενο τίτλο κατασκευαστών της Subaru στο WRC. Τα 400 μοντέλα που ανακοινώθηκαν για την αγορά της Ιαπωνίας πωλήθηκαν μέσα σε λίγες ώρες, ενώ 24 ακόμα κατασκευάστηκαν για εξαγωγή.

Δείτε ακόμα: Βελτιωμένο XV νοσταλγεί τα Subaru WRC

Το συγκεκριμένο είναι το 309/400 και αγοράστηκε ως οικογενειακή επένδυση το 1998. Εισήχθη καινούργιο στην Αγγλία από την Ιαπωνία και μέχρι τώρα παρέμεινε στον αρχικό του ιδιοκτήτη. Το αυτοκίνητο μπορεί να μην είχε χιλιόμετρα, ωστόσο κάποια εξαρτήματα έπρεπε να αντικατασταθούν λόγω ακινησίας, όπως είναι ο ιμάντας των εκκεντροφόρων, η αντλία νερού, όλα τα υγρά και τα φίλτρα με γνήσια ανταλλακτικά. Κάθε τι πάνω του είναι εργοστασιακό, ενώ η κατάστασή του εξωτερικά, στο εσωτερικό και μηχανικά είναι τέλεια.

Δείτε ακόμα: Subaru Forester εκθέτει καθαρόαιμα off road (+video)

Την κίνηση του Impreza 22B STi αναλαμβάνει ένα μηχανικό σύνολο 2.2 λτ. (αντί 2.0 λτ.), ισχύος 280 ίππων στις 6.000 σ.α.λ. και με ροπή 363 Nm στις 3.200 σ.α.λ. Επιπλέον, σε σχέση με τα υπόλοιπα μοντέλα της σειράς του ξεχωρίζει από το διαφορετικό καπό και φτερά εμπρός – πίσω, τη ρυθμιζόμενη πίσω μεγάλη αεροτομή και το μοναδικό εμπρός προφυλακτήρα, εμπνευσμένο από το WRC. Αλλαγές υπήρχαν ακόμα στις αναρτήσεις, στα φρένα και στις ζάντες των 17 ιντσών.

Δείτε ακόμα: Το κύκνειο άσμα του Subaru BRZ

Get it on Google Play Download on the App Store