Βελτιωμένο XV νοσταλγεί τα Subaru WRC

Τα χρώματα της Subaru είναι από τα πιο χαρακτηριστικά στο χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού, συνοδεύοντας μια εξίσου αλησμόνητη πορεία στο WRC. 3 πρωταθλήματα Κατασκευαστών (1995, 1996, 1997), ισάριθμα Οδηγών (1995 με Colin McRae, 2001 με Richard Burns, 2003 με Peter Solberg) και 47 νίκες από το 1993, που εμφανίστηκε η Subaru World Rally Team, μέχρι το τέλος του 2008.

Δείτε ακόμα: Subaru Impreza WRC έγινε αυτοκίνητο δρόμου! (+video)

Τότε ανακοινώθηκε η απόσυρση της εταιρίας από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ, αφήνοντας δυσαναπλήρωτο κενό και την ελπίδα πως κάποια στιγμή θα επιστρέψει. Το αντίο της Subaru είχε ουσιαστικά προαναγγελθεί από την αρχή της σεζόν, όταν για πρώτη φορά από το 1993 το αγωνιστικό δεν έφερε το θρυλικό livery

Εμείς, και όλη η «βενζινοαίματη» κοινότητα, θέλουμε να θυμόμαστε τα Subaru έτσι

Δείτε ακόμα: Αυτή η Toyota Supra WRC μας γυρνάει στο Ακρόπολις

Ίδιο σκεπτικό έχει η Crawford Performance, που παρουσίασε μια βελτιωμένη εκδοχή του XV με έμπνευση από την ένδοξη ιστορία των «Πλειάδων». Πέρα από τα χρώματα, το ιαπωνικό crossover έχει νέα ανάρτηση που αυξάνει την απόσταση από το έδαφος κατά 5 εκατοστά, θηριώδη χωμάτινα ελαστικά γύρω από σιδερένιες 15άρες ζάντες, μίνι «σιδεριά» χαμηλά στον εμπρός προφυλακτήρα με πρόσθετους προβολείς, πλαϊνά σκαλοπάτια και προστατευτικά για τα μαρσπιέ, ενώ πίσω ξεχωρίζει –κυριολεκτικά- ο μονοκόμματος σωλήνας της εξάτμισης. Από κάτω, συναντάμε ενισχυμένες «ποδιές» εμπρός-πίσω.

Διαβάστε επίσης: Τουλάχιστον 400 άλογα για το νέο Subaru WRX STI

Σε αντίθεση με την εμφάνιση και την ανάρτηση, ο 2.0λιτρος boxer κινητήρας δεν ακολουθεί σε έκταση βελτίωσης παρουσιάζοντας μια αύξηση 15 ίππων σε σχέση με τα εργοστασιακά δεδομένα, φτάνοντας τα 167 άλογα συνολικά. Ούτε το κιβώτιο συνηγορεί στην αγωνιστική αύρα που αποπνέει το αυτοκίνητο, όντας συνεχώς μεταβαλλόμενης σχέσης (CVT). Η κίνηση εννοείται μεταδίδεται στους τέσσερις τροχούς, μέσω του φημισμένου συστήματος Symmetrical-All Wheel Drive.

Get it on Google Play Download on the App Store