Γιατί το νέο Audi RS 3 είναι πιο δυνατό στην Αμερική;

H ώρα της πρεμιέρας για το νέο Audi RS 3 πλησιάζει, Τα τεχνικά του χαρακτηριστικά ήδη ανακοινώθηκαν, η τελική του μορφή ουσιαστικά κρύβεται πίσω από διακριτικό καμουφλάζ και το μόνο που απομένει, είναι οι Γερμανοί να το παρουσιάσουν επίσημα. Για πρώτη φορά, όμως, οι Αμερικανοί είναι περισσότερο προνομιούχοι.

Η Audi Αμερικής κατέθεσε αίτημα για αύξηση της ισχύος σε σχέση με το ευρωπαϊκών προδιαγραφών RS 3, που έγινε δεκτό από τα κεντρικά στο Ίνγκολσταντ. Η διαφορά δεν ξεπερνά τα 7 άλογα, φτάνοντας τους 407 ίππους από 400 του δικού μας, και δεν αφορά κάποιο ζήτημα εκπομπών ρύπων. Η όλη αριθμολογία έχει να κάνει καθαρά με το marketing και τη διαφορετική μονάδα μέτρησης. Στις Η.Π.Α. (και άλλες αγορές) η ισχύς μετράται σε hp αντί για ps. Μια διαφοροποίηση που «κόβει» (ή προσθέτει, αν το δούμε από την ευρωπαϊκή σκοπιά) άλογα. Στην προκειμένη, η απόδοση του RS 3 διαμορφώνεται στα 394 άλογα – ίδια ακριβώς με του προηγούμενου.

Οι Αμερικανοί ζήτησαν το ανέβασμα της ισχύος κατά 7 ίππους, προκειμένου να ξεπεράσουν το φράγμα των 400 και να έχουν ένα καλύτερο εμπορικό ατού στη φαρέτρα τους, ώστε να αντεπεξέλθουν στην αδυσώπητη μάχη που μαίνεται στα mega hatches. Όπως αναφέρουν, η διαφορά δεν είναι τέτοια που να προσδίδει αλλαγές στα νούμερα επιδόσεων. Οπότε τόσο το ευρωπαϊκό όσο και το αμερικανικό RS 3, επιταχύνουν στα 100 χλμ./ώρα από στάση σε 3,8 δλ. και φτάνουν μέχρι τα 290 χλμ./ώρα, που αποτελεί και ρεκόρ στην κατηγορία!

Get it on Google Play Download on the App Store