Γνωρίζετε ότι υπήρχε Toyota Corsa πριν το Opel;

Στο χώρο της αυτοκίνησης και ειδικά στην Ευρώπη, το όνομα «Corsa» παραπέμπει αμέσως στο μικρό μοντέλο της Opel. Πριν όμως βγει το Opel Corsa, υπήρχε το Toyota Corsa! Όσο και αν σας φαίνεται απίθανο, αυτό είναι η πραγματικότητα, ενώ το ακόμα πιο ασύλληπτο είναι το γεγονός ότι ταυτόχρονα πωλούνταν και τα δύο μοντέλο με το όνομα «Corsa», αλλά όχι στις ίδιες χώρες.

Δείτε ακόμα: Η τριπλή επίθεση της Toyota με τα νέα Yaris!

Γυρνώντας το χρόνο πίσω 46 ολόκληρα χρόνια και συγκεκριμένα την άνοιξη του 1974, η Toyota ξεκίνησε την εξέλιξη ενός νέου μικρού και οικονομικού σε κατανάλωση μοντέλου με την ονομασία Corsa και Tercel. Το πρώτο Toyota Corsa (και Tercel) κατασκευάστηκε τον Αύγουστο του 1978 και ήταν (μαζί με το δίδυμο Tercel) το πρώτο μοντέλο της ιαπωνικής μάρκας με κίνηση στους εμπρός τροχούς.

Δείτε ακόμα: Suzuki Vitara 1.4T Ηybrid 4WD ή Toyota C-HR 1.8 Hybrid;

Η παραγωγή του πρώτης γενιάς Toyota Corsa έληξε το 1982 και το διαδέχτηκε ένα ολοκαίνουργιο μοντέλο. Το δεύτερης γενιάς Toyota Corsa κατασκευάστηκε έως το 1988, ακολούθησε το τρίτης γενιάς (έως το 1990), το 4ης γενιάς (1990-1994) και το 5ης γενιάς, το οποίο σταμάτησε να παράγεται το 1999 και δεν υπήρξε διάδοχος.

Το ευρωπαϊκό Corsa της Opel λανσαρίστηκε το 1982 σε 3θυρο, 5θυρο και σεντάν αμάξωμα. Σήμερα έχει φτάσει αισίως στην 6 γενιά του, η οποία παρουσιάστηκε το 2019 και έχει εξελιχθεί από κοινού με τον όμιλο PSA.

Δείτε ακόμα: Κειμήλιο Toyota Corolla 30 ετών με 36.000 χλμ.!

Get it on Google Play Download on the App Store