«Γνώστης» αντάλλαξε Porsche 964 με Subaru WRX

Οι ανταλλαγές στα μεταχειρισμένα δεν είναι κάτι ασύνηθες. Πολλές φορές βλέπουμε σε αγγελίες τη δυνατότητα ανταλλαγής, συνοδευόμενη συνήθως από προσθήκη διαφοράς χρημάτων είτε από τον πωλητή, είτε από τον αγοραστή. Οι «τράμπες», δηλαδή η ανταλλαγή αυτοκινήτου με άλλο δίχως χρηματικό ποσό, είναι αυτές που σπανίζουν. Ένας Καναδός φέρεται να έκανε μια από τις πιο «ανώμαλες» που έχουν γίνει, δίνοντας μια Porsche 964 για να πάρει το καινούργιο Subaru WRX!

Ξεκινάμε από το γεγονός πως έδωσε μια κλασική 911 για χάρη ολοκαίνουργιου μοντέλου, που εξοπλίζεται μάλιστα αποκλειστικά με κιβώτιο CVT. Λογική δεν υπάρχει πουθενά, πέρα από την πιθανότητα να ήθελε το συνδυασμό χώρων-δυνατοτήτων του «Ρεξ» σε περιτύλιγμα καινούργιο. Και πάλι, όμως, θα μπορούσε να πουλήσει την Porsche, κατόπιν να αγοράσει το Subaru και να του μείνουν αρκετά χρήματα στην άκρη. Όχι απλά αρκετά, για την ακρίβεια. Οι τιμές των 964 ξεκινούν από τις 75.000 δολάρια, για τις Carrera 2 ή 4, και φτάνουν να ξεπερνούν τις 400.000 δολάρια για τις Turbo και RS! Αναλόγως χιλιομέτρων, κατάστασης και έκδοσης βέβαια, αλλά αντιλαμβανόμαστε πως το αυτοκίνητο είναι «χρυσωρυχείο».

Το νέο WRX αντίθετα, ξεκινά στον Καναδά από τις 43.999 δολάρια. Σε αμερικανικά μας κάνει περίπου 34.000, οπότε ευθύς αμέσως έχουμε μια απόκλιση 40.000 από το «κασέ» της 964. Ακόμα και όλο τον έξτρα εξοπλισμό να φορτώσεις, το κόστος του Subaru δεν ξεπερνά τις 42.218 δολάρια Αμερικής (55.368 σε καναδέζικα). Βάσει φωτογραφιών, η 964 δεν είναι ούτε τρακαρισμένη ούτε κακομεταχειρισμένη, ενώ δεν φαίνεται να έχει κάνει πολλά χιλιόμετρα. Με τίποτα, δηλαδή, δεν δικαιολογείται μια κοστολόγηση στις 35.000-45.000 δολάρια. Κοντολογίς, ο κάτοχός της «μπήκε μέσα» -στην καλύτερη- 32.000 δολάρια! Τόσο πολύ πιάστηκε κορόιδο ή τόσο άσχετος με τα αυτοκίνητα είναι;

Μπορεί και τίποτα από τα δύο. Ο Blake, όπως ονομάζεται ο φίλος μας, αγόρασε την 964 πριν 5 εβδομάδες, αντικαθιστώντας μια Lotus Elise που είχε. Άρα να μην ξέρει από αυτοκίνητα, δύσκολο. Ο λογαριασμός Instagram ενός εργαζομένου στην αντιπροσωπεία της Subaru, από όπου πήρε το WRX, ανέφερε πως η Porsche ανταλλάχθηκε με το ιαπωνικό σεντάν, αλλά δεν αποκλείεται να είναι φάρσα ή ποστάρισμα για δημιουργία εντυπώσεων. Τόσο απίστευτο μας φαίνεται να έχει κάνει τέτοια επιλογή.

Get it on Google Play Download on the App Store