H Aventador ξεπέρασε όλες τις V12 Lamborghini μαζί!

Μοιάζει σαν να έχουμε περάσει σε παράλληλο σύμπαν, αλλά το τελευταίο διάστημα έχουμε περισσότερα νέα για τις πωλήσεις της Lamborghini παρά για επιδόσεις ή ρεκόρ πίστας! Η Urus πρωτοστατεί, η Huracan ακολουθεί, όμως ιστορική εμπορική πορεία σημειώνει και η Aventador.

O αρχηγός των «Ταύρων» σημείωσε αύξηση 21% στις ταξινομήσεις του πρώτου εξαμήνου σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα, κυκλοφορώντας σε 524 κομμάτια. Συνολικά, μέσα σε 10 χρόνια παραγωγής, από τη Sant’Agata έχουν βγει πάνω από 10.524 Aventador. Αυτός ο αριθμός είναι μεγαλύτερος από κάθε άλλη Lamborghini με κινητήρα V12, αθροιστικά, στην Ιστορία της φίρμας! Η Aventador δηλαδή έχει πουλήσει παραπάνω από τις 350 GT, 400 GT, Miura, Espada, Islero, Jarama, Countach, LM002, Diablo και Murcielago μαζί! Και με διαφορά, καθώς το σύνολο της παραγωγής όλων των ανωτέρω τοποθετείται στις 7.000 μονάδες.

Η δυναμική της Aventador είχε φανεί από την πρώτη κιόλας 5ετία, όταν κατάφερε να ξεπεράσει ολόκληρη την 9ετή παραγωγή της Murcielago. Προφανώς μιλάμε για την πιο καλοπουλημένη Lamborghini V12 όλων των εποχών, αλλά και ένα από τα πιο επιτυχημένα δωδεκακύλινδρα supercars ανεξαρτήτως κατασκευαστή ή χρονολογίας. Για την ακρίβεια, αποτελεί γενικά ένα από τα πιο επιτυχημένα υπεραυτοκίνητα. Η δεύτερη γενιά του Honda NSX, λόγου χάρη, τοποθετείται στην περιοχή των 7.000 αντιτύπων. Είναι βέβαια λιγότερα χρόνια στην αγορά (το 2016 παρουσιάστηκε), αλλά κοστίζει και σαφώς λιγότερο.

Πέραν της εμπορικότητας, η Aventador έφερε και πρωτιές για τις κατασκευές της Lamborghini. Ήταν το πρώτο αυτοκίνητο του Ιταλού κατασκευαστή με προγράμματα λειτουργίας, ηλεκτρονικά ελεγχόμενη ανάρτηση (MagneRide), σύστημα τετραδιεύθυνσης και ενεργά αεροδυναμικά βοηθήματα. H LP 780-4 Ultimae θα ρίξει την αυλαία, με τον υβριδικό διάδοχο να κάνει πρεμιέρα μάλλον στα μέσα του επόμενου έτους.

Get it on Google Play Download on the App Store