H «φαρμακερή» τιμή της BMW M4 50 Jahre Edition

Η BMW γιορτάζει φέτος τα 50 χρόνια του M GmbH και μοιράζει «δώρα», παρουσιάζοντας ειδικές εκδόσεις των M3/M4 και, πάνω από όλα, την επιστροφή των CSL. Τα δώρα αυτά, όμως, έρχονται με το ανάλογο αντίτιμο.

H Μ4 50 Jahre Edition ξεχωρίζει από το χρωματικό συνδυασμό Imola Red στο αμάξωμα και τις χρυσαφί,  Gold Bronze Matt, ζάντες αλουμινίου, που φτάνουν τις 19 ίντσες εμπρός και τις 20 πίσω. Η παλέτα διαθέτει ακόμα τις αποχρώσεις Carbon Black, Macao Blue, Brands Hatch Grey και San Marino Blue για το «κορμί» της επετειακής BMW, σε συνδυασμό με μια ακόμα για τους τροχούς (Orbit Grey Matt). Όλες οι Jahre Edition  χαρακτηρίζονται από ορισμένα ειδικά εσωτερικά χαρακτηριστικά, όπως μαρσπιέ με την επιγραφή «Edition 50 Jahre BMW M», μεταλλική πλακέτα στην κεντρική κονσόλα με τα ίδια γράμματα και ειδικό αποτύπωμα στα προσκέφαλα, τόσο για τα σπορ καθίσματα M όσο και για τα προαιρετικά μπάκετ καθίσματα από ανθρακονήματα.

Η γενέθλια M4 (όπως η αντίστοιχη M3) βασίζεται στην Competition, συνεπώς κάτω από το καπό βρίσκουμε τον εξακύλινδρο διπλά υπερτροφοδοτούμενο 3.0 λίτρων κινητήρα των 510 ίππων και 650 Nm ροπής, που χαρίζει επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε 3,9 δλ. (3,4 δλ. με το σύστημα τετρακίνησης xDrive) και ηλεκτρονικά περιοριζόμενη τελική στα 250 ή τα 290 χλμ./ώρα. Με άλλα λόγια, μιλάμε επί της ουσίας για εκδόσεις Competition με αποκλειστικούς χρωματισμούς και πλουσιότερο εξοπλισμό, σε περιορισμένο αριθμό. Η σημειολογία και το marketing, ωστόσο, μπορεί να μετατρέψει αυτά τα χαρακτηριστικά σε εμπορικά «όπλα».

Η παραγωγή της M4 50 Jahre Edition θα περιοριστεί στα 700 κομμάτια, με πρώτα 20 εξ αυτών να παίρνουν θέση στην Ισπανία. Εκεί όπου ανακοινώθηκαν κι οι πρώτες τιμές, δηλαδή, οι οποίες πραγματικά «βαράνε». Η κανονική M4 Competition κοστολογείται στις 119.450 ευρώ. Πόσο φτάνει η επετειακή; Ξεκινά από τις 143.997 ευρώ για την πισωκίνητη (8 μονάδες) και τις 146.604 ευρώ για την τετρακίνητη (12 κομμάτια)!

Get it on Google Play Download on the App Store