H Honda «ψήνει» νέο S2000 για τα γενέθλιά της!

Το σενάριο για επιστροφή του Honda S2000 αναβιώνει ξανά, όμως αυτή τη φορά ίσως υπάρχουν οι πιο στέρεες βάσεις για να γίνει πραγματικότητα. Κι αυτό, διότι οι Ιάπωνες φέρεται να εξετάσουν απολύτως σοβαρά την επιστροφή του εμβληματικού τους sportscar, για τον εορτασμό των 75ων γενεθλίων της εταιρίας!

Ο αντιπρόεδρος της Honda Ευρώπης μίλησε στο βρετανικό Autocar και επί της ουσίας, έστρωσε το έδαφος για το νέο S2000 – ή κάποιο νέο μοντέλο, παρόμοιου προσανατολισμού. Ο Tom Gardner αρχικά τόνισε την επιτυχία που απολαμβάνει το νέο Civic Type R, αλλά και την αγάπη που τρέφει η φίρμα από το Μινάτο για τα σπορ αυτοκίνητα: «Λατρεύουμε τις επιδόσεις και είμαστε ευτυχείς με την αποδοχή που χαίρει το νέο Type R. Υπάρχει τεράστια ζήτηση για αυτό, ενώ απολαύσαμε και την κατάρριψη του ρεκόρ ταχύτερου μπροστοκίνητου παραγωγής στο Nurburgring». Κάπου εκεί έσκασε και η «βόμβα», αναφορικά με ένα καινούργιο Honda που θα τοποθετηθεί πάνω από το Civic Type R.

«Προσέξτε το συγκεκριμένο διάστημα (σ.σ. το 2023): η 75η επέτειός μας. Στην 50η είχαμε το S2000. Ποτέ δεν ξέρεις…».Ο Gardner δυστυχώς δεν έδωσε περισσότερα στοιχεία ή λεπτομέρειες, αφήνοντάς μας να «βράζουμε» στο χυλό μας. Φημολογία για νέο S2K υπάρχει εδώ και χρόνια, καθώς το 2017 ο τότε CEO της Honda, Takahiro Hachigo, είχε υπογραμμίσει τις πολλές φωνές που ήθελαν την επιστροφή του S2000. Πριν 3 χρόνια, για τα 20α γενέθλια του θρυλικού roadster, οι Ιάπωνες παρουσίασαν το 20th Anniversary. Μόλις πριν λίγες μέρες, ένας Αμερικανός βελτιωτής παρουσίασε το S2000R με τον κινητήρα του Civic Type R. Όλο γυροφέρνει το νέο S2000, η επίσημη έγκριση απομένει. Να δούμε αν θα γίνει το «μπαμ» τελικά.

Get it on Google Play Download on the App Store