H Porsche 911 Turbo S ρίχνει στην 918 Spyder! (+video)

Η νέα Porsche 911 Turbo S είναι συγκλονιστικά γρήγορη. Βάσει αριθμών είναι η ταχύτερη 911 που έχει βγει από το Ίνγκολσταντ, αν και οι Γερμανοί δεν το αναφέρουν ιδιαίτερα. Βάσει χρόνων πίστας, δεν αποκλείεται να μιλάμε ακόμα και για την πιο γρήγορη Porsche όλων των εποχών!

Δείτε ακόμα: Porsche: «Ήρθε το τέλος του downsizing»

Το γερμανικό περιοδικό Sport Auto πήρε την κορυφαία έκδοση της 992, έβαλε τον δοκιμαστή Christian Gebhardt πίσω από το τιμόνι και εξαπέλυσε το τεχνολογικά υπερεξελιγμένο κουπέ των 650 ίππων στο Χόκενχαϊμ. Το αποτέλεσμα; Ταχύτερος γύρος στο 1.47.8. Με μια πρώτη ματιά στη λίστα του FastestLaps για το συγκεκριμένο σιρκουί, η νέα 911 Turbo S υπολείπεται μόλις μισό δευτερόλεπτο της Lamborghini Aventador SVJ. Αξιοσημείωτο ανδραγάθημα, δεδομένου ότι η Turbo S είναι στην ουσία ένα καθημερινό supercar ενώ η Aventador μια ειδική έκδοση, που στοχεύει στα βέλτιστα αποτελέσματα εντός πίστας και συγκρίνεται μέχρι με F-35! Κοιτώντας ποια αυτοκίνητα αφήνει πίσω της η 911, έρχεται το σοκ.

Ο χρόνος που σημείωσε ο Gebhardt φέρνει την 992 Turbo S 0,2 δλ. μπροστά από την επίδοση του ίδιου, πίσω από το τιμόνι της Mercedes-AMG GT R Pro. Αυτό που άφησε άπαντες άφωνους ωστόσο, είναι το γεγονός πως «ρίχνει» σχεδόν 1 δλ. στην 918 Spyder! Το hypercar που εισήγαγε την plug in υβριδική τεχνολογία στην κατηγορία to 2013, φωτογραφίζοντας το μέλλον και αποτελώντας τεχνολογική προθήκη για το Τσουφενχάουζεν.

Διαβάστε επίσης: Η Porsche κερδίζει 30 άλογα με 3D εκτυπωμένα έμβολα!

Όταν παρουσιάστηκε στέφθηκε το ταχύτερο αυτοκίνητο παραγωγής όλων των εποχών στο Nurburgring και εξέθεσε την McLaren, καθώς οι Άγγλοι υποστήριζαν πως ήταν ταχύτεροι, έδειξαν κάποια teasers από γύρους της P1 στο Nordschleiffe, όμως χρόνο και onboard δεν είδαμε ποτέ. Εκτός αυτού, ο 4.6 V8 των 600 ίππων στις 8.700 σ.α.λ. αποτελούσε την καρδιά ενός αγωνιστικού project που εγκαταλείφθηκε. Ο συνδυασμός του με 2 ηλεκτροκινητήρες, εκτός του ότι εξασφάλιζε αυτονομία 680 χλμ., μετέτρεπε την 918 Spyder σε «τροχιοδεικτικό» 890 ίππων: 2,6 δλ. για το 0-100 χλμ./ώρα, 7,2 δλ. για το 0-200, 19,9 για το 0-300 και τελική 345 χλμ./ώρα!

Δείτε ακόμα: H 911 Turbo S «σβήνει» Nissan GT-R 700HP (+video)

Βέβαια, θα πρέπει να σημειώσουμε πως ο χρόνος της σημειώθηκε από κάποιον τρίτο. Δεν ήταν δηλαδή επίδοση με τον Gebhardt, κάτι που σημαίνει πως ο παράγοντας «οδηγός» ενδεχομένως να έπαιξε ρόλο. Και πάλι, το γεγονός ότι η 911 Turbo έχει φτάσει σε σημείο να «χαιρετάει» το πιο τεχνολογικά προηγμένο αυτοκίνητο της 15ετίας, κάτι λέει.

Get it on Google Play Download on the App Store