Honda Accord με 1,61 εκατ. χλμ. σαν να έχει 100.000

Τα ιαπωνικά αυτοκίνητα είναι δεκαετίες τώρα ξακουστά για την αξιοπιστία τους, με πολλά παλαιότερα μοντέλα να γράφουν εκατομμύρια χιλιόμετρα. To Honda Accord ανήκει σε αυτά. Ειδικά οι πρώτες τέσσερις γενιές του συγκαταλέγονται στα πλέον «αλεξίσφαιρα» τετράτροχα των δρόμων. Αυτό που βλέπουμε ανήκει στην τέταρτη, που παρουσιάστηκε το 1989 κι έμεινε στην αγορά έως το 1993. Στην καλύτερη, δηλαδή, μιλάμε για όχημα 30ετίας. Μοιάζει με τέτοιο, ή να έχει 1,6 εκατ. χλμ., το συγκεκριμένο;

Το γαλάζιο Accord MK3 ξεκίνησε την οδική του σταδιοδρομία το 1990. Μέχρι να το αποκτήσει ο σημερινός του ιδιοκτήτης, είχε καταγράψει 74.000 μίλια (λίγο πάνω από 119.000 χλμ.). Από όταν πέρασε στα χέρια του Joe όμως, κατάλαβε τι πάει να πει χρήση. Ο Αμερικανός συνταξιούχος πια, ήταν για χρόνια εργαζόμενος στη Honda και επισκεπτόταν τις αντιπροσωπείες της ιαπωνικής φίρμας στην αμερικανική επικράτεια. Κάπως έτσι, η ένδειξη του οδομέτρου εκτινάχθηκε σχεδόν στο 11πλάσιο! Το μεσαίο σεντάν των 90’s επιδεικνύει πλέον υπερήφανα τα 1.002.517 μίλια (που έφτασαν τα 1.003.440 στο κοντέρ, μετά την τοποθέτηση του αυτοκόλλητου) των εμπειριών του, που ισοδυναμούν σε 1.613.394 χλμ. (1.614.719 χλμ. κοντερίσια)!

Παρότι σε 33 χρόνια έχει κάνει περισσότερα χιλιόμετρα από όσο άλλα αυτοκίνητα σε τρεις ζωές, ο κινητήρας και το κιβώτιο είναι ακόμα εκείνα με τα οποία βγήκε από το εργοστάσιο. Η τύχη χαμογέλασε στο εν λόγω Accord καθώς όχι μόνο έπεσε σε σχολαστικό κάτοχο, αλλά και σε άνθρωπο με απευθείας πρόσβαση στην «πηγή». Όλα τα σέρβις έχουν γίνει σε εξουσιοδοτημένα συνεργεία και μόνο με γνήσια ανταλλακτικά, έχοντας αλλάξει 185 φορές λάδια, 31 φορές βαλβολίνες, 9 ιμάντες χρονισμού και 13 σετ τακάκια. Εκτός αυτού έχει φρεσκαριστεί και το χρώμα, εξ ου η καταπληκτική εξωτερική κατάσταση που θυμίζει καινούργιο. Στην καμπίνα υπάρχουν κάποιες φυσιολογικές φθορές, αλλά μιλάμε για σταγόνα στον ωκεανό.

Πλέον το αυτοκίνητο ανήκει στην ίδια, τη Honda, καθότι εντυπωσιάστηκαν τόσο οι ιθύνοντες από τη φόρμα του, ώστε το απέκτησαν για μουσειακή χρήση! Σε αντάλλαγμα, έδωσαν δωρεάν στον Joe ένα ολοκαίνουργιο CR-V.

Get it on Google Play Download on the App Store