Hummer H2 καλύτερο από εκχιονιστικό (+video)

Τα Hummer έφτιαξαν ολόκληρη τη φήμη τους ως τα ασταμάτητα αυτοκίνητα. Τετράτροχοι ισοπεδωτές, που επιβάλλονται με την παρουσία τους ακόμα και σε φορτηγά. Παρόλη την όποια δόση υπερβολής στους χαρακτηρισμούς, ένα σωστά οδηγημένο H1/H2/ακόμα και H3 δύσκολα θα βρει εμπόδιο να το προβληματίσει.

Δείτε ακόμα: Honda Civic «τσαμπουκαλεύεται» σε Hummer (+video)

Το H2 υπήρξε το πιο εμπορικό όλων, κάνοντας θραύση στις τάξεις των ράπερ και εν γένει των διασημοτήτων. Με εκτόπισμα που περισσότερο σε mini bus παραπέμπει (1.976-2.009 χλστ. ύψος, 2.037 χλστ. πλάτος, 3 τόνοι βάρος) και αδηφάγους V8 κινητήρες (6 λίτρων με 320 και 330 ίππους, 6.2 με 398 ο ισχυρότερος που τοποθετήθηκε), το εκπολιτισμένο H1 -όπως διαφημίστηκε- έγινε συνώνυμο της πληθωρικότητας, αλλά και της κακογουστιάς. Πάρα πολλά απέκτησαν τερατώδεις χρωμιωμένες ζάντες 24 και 26 ιντσών, μαζί με ό,τι aftermarket κιτς μπορεί να βάλει ο νους. Στον πυρήνα του όμως, το H2 δεν ξέχασε ποτέ τις ρίζες του: αυτές που το συνδέουν με τα στρατιωτικά Humvee.

Διαβάστε επίσης: Επιβλητικό Hummer σε τιμή Daihatsu Terios!

Με μόνιμη τετρακίνηση, αμιγώς χωμάτινα ελαστικά 315/70, μπλοκέ διαφορικά στο κέντρο και πίσω, αλλά και 25 εκατοστά απόστασης από το έδαφος, το H2 λατρεύει να ρίχνεται σε εκτός δρόμου διαδρομές – με την προϋπόθεση ότι χωράει. Είναι δε τόσο ικανό/ασταμάτητο, ώστε μπορεί να υποκαταστήσει ακόμα και εκχιονιστικό! Όπως θα δούμε, το Hummer δεν δυσκολεύεται ιδιαίτερα να ανοίξει δρόμο ανάμεσα από αυτοκίνητα που έχουν καλυφθεί με χιόνι, σηκώνοντας ένα φαντασμαγορικό σύννεφο. Ούτε τα καλύτερα γκρέιντερ τέτοιο πέρασμα, με μπόνους την ηχητική υπόκρουση του V8 και τα επιφωνήματα θαυμασμού ενός πιτσιρικά.

Δείτε ακόμα: Fiat Panda 4×4 ρεζιλεύει Range Rover (+video)

Get it on Google Play Download on the App Store