Η Alfa Romeo Duetto Spider επιστρέφει!

Η Alfa Romeo μπορεί να έβαλε «φρένο» στην εξέλιξη της GTV και να επικεντρώνεται στα crossover, όμως δεν ξεχνάει την κληρονομιά της. Η φίρμα από το Μιλάνο πάντα είχε σπορ μοντέλα στη γκάμα της, άσχετα αν είχαν δύο ή τέσσερις πόρτες, με ή χωρίς οροφή. Spider, βέβαια, έχουμε χρόνια να δούμε.

Τελευταία φορά ήταν το 2010, όταν οι Brera και Spider ολοκλήρωσαν τον κύκλο τους. Έκτοτε διακαής πόθος ήταν (και είναι) η επιστροφή της GTV, αλλά από ό,τι φαίνεται η Alfa Romeo μας ετοιμάζει comeback και στα roadster! Αυτό δήλωσε στο Auto Express (από όπου και το rendering) ο CEO της φίρμας, Jean-Philippe Imparato, απαντώντας σε σχετική ερώτηση για το ενδεχόμενο νέας Spider. O Imparato ρωτήθηκε σχετικά με το πόσα μοντέλα θα χρειάζονταν να αποφέρουν κέρδη, μέχρι να δημιουργηθεί το απαραίτητο πλεόνασμα για την εξέλιξη μιας νέας δίθυρης και ανοιχτής Alfa. H απάντηση του Γάλλου;

«Πέντε. Βασικά, να αναδιατυπώσω. Είναι σαν να με ρωτάτε πόσο θα μας πάρει για να το κάνουμε πράξη. Κι η απάντηση είναι 5 χρόνια». Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Alfa Romeo, δηλαδή, το 2027 θα δούμε την επιστροφή της Duetto Spider – αν, φυσικά, έχουν πάει όλα πρίμα μέχρι τότε για τους Ιταλούς. Κάτι ανάλογο είχε δηλώσει ο Imparato και για την GTV, θέτοντας ως προαπαιτούμενο τη βελτίωση των οικονομικών αποτελεσμάτων πριν να παρθεί οποιαδήποτε απόφαση, σχετική με «πράσινο φως» νέου μοντέλου. Αναφορικά με την Spider, συνέχισε: «Πρέπει να προγραμματίζουμε από τώρα. Προτεραιότητα τώρα έχει η Tonale, το 2023 και 2024 άλλα μοντέλα. Και κάπου στο 2025-2026 μπορούμε να δούμε πού βρισκόμαστε. Το συμπέρασμα θα πρέπει να είναι πως υπάρχουμε στις μεγαλύτερες αγορές του κόσμου, είμαστε αυτάρκεις και τα αυτοκίνητά μας φημισμένα για τις επιδόσεις, αλλά και την ποιότητα. Για την Duetto, πάντως, θα το σκεφτούμε αρκετά νωρίτερα».

Όπως αναφέρουν οι Άγγλοι, η νέα Spider θα είναι αμιγώς ηλεκτρική και θα βρίσκεται κοντά στα 4,3 μέτρα μήκους, με απόδοση 170-240 ίππους και κίνηση στους πίσω τροχούς. Η πλατφόρμα που θα αποτελέσει τη βάση της θα είναι είτε η Medium είτε η Large STLA, προεξοφλώντας την ύπαρξη μπαταριών 87-104 kWh.

Get it on Google Play Download on the App Store