Η Alfa Romeo Giulia που δεν «μασάει» από σφαίρες (+video)

Η Alfa Romeo παρουσίασε την Giulia που δεν καταλαβαίνει από σφαίρες και είναι επιφορτισμένη με την επιβολή του Νόμου, αλλά και την πάταξη του εγκλήματος.

Η ιταλική μπερλίνα ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στην πολυετή σχέση των Μιλανέζων με τους Καραμπινιέρους, αναβιώνοντας τις εικόνες της ιστορικής προκατόχου της από το καθήκον. Η αστυνομική Giulia διαθέτει προστασία κατά πυρών, χάρις στα αλεξίσφαιρα κρύσταλλα και τις ενισχυμένες πόρτες. Οι Ιταλοί έδωσαν προσοχή και στο ντεπόζιτο, το οποίο επίσης διαθέτει θωράκιση. Στο εσωτερικό συναντάμε πλήρη εξοπλισμό, που περιλαμβάνει θήκες για όπλα, αλεξίσφαιρα γιλέκα και ασύρματο, μαζί με ειδικά σχεδιασμένα κάγκελα που διαχωρίζουν τις θέσεις οδηγού-συνοδηγού από τα πίσω καθίσματα – εκεί, δηλαδή, που μπαίνουν όσοι προσάγονται στο αστυνομικό τμήμα.

Το αμάξωμα είναι βαμμένο στα χρώματα του επίλεκτου σώματος της ιταλικής αστυνομίας, με συνδυασμό βαθύ μπλε και λευκής οροφής, συνοδεία κόκκινων λωρίδων στο πλάι και το καπό. Εξυπακούεται πως σειρήνα και φάρος συγκαταλέγονται στα εκ των ουκ άνευ.

Κάτω από το καπό, το κυνήγι της παρανομίας εναποτίθεται στον 2λιτρο υπερτροφοδοτούμενο τετρακύλινδρο βενζινοκινητήρα. Η απόδοση παραμένει στους 200 ίππους στις 4.500 σ.α.λ. και τα 320 Nm στις 1.750 σ.α.λ., τροφοδοτώντας τους πίσω τροχούς μέσω του 8τάχυτου αυτόματου κιβωτίου της ZF. Επιδόσεις δεν ανακοινώνονται, όμως το επιπλέον βάρος της θωράκισης λογικά θα έχει επιβαρύνει τα 6,6 δλ. για το 0-100 χλμ./ώρα και τα 235 χλμ./ώρα της πολιτικής Giulia 2.0T.

Οι Καραμπινιέροι θα λάβουν 1.770 ειδικά διαμορφωμένες Giulia, ενώ από το 2016 έχουν μια QV. Αξίζει να σημειωθεί πως η Alfa Romeo παρέχει αυτοκίνητα στην ιταλική αστυνομία από το 1951!

Get it on Google Play Download on the App Store