Η Audi ετοιμάζει το μεγαλύτερο Q9

Η μόδα των SUV καλά κρατεί. Όσο ο κόσμος τα ζητάει, τόσο οι εταιρίες θα παρουσιάζουν περισσότερα μοντέλα. Καλή ώρα η Audi, που σύμφωνα με δημοσιεύματα από τη Γερμανία ετοιμάζει την 7η προσθήκη και ναυαρχίδα της γκάμας των SUV.

Δείτε ακόμα: Η Audi διέλυσε ρεκόρ της Mercedes (+video)

Το Q9 θα τεθεί απέναντι από τις BMW X7 και Mercedes GLS, ιδίως τη Maybach,  αναλαμβάνοντας τα πολύ υψηλά «κλιμάκια» του αγοραστικού κοινού. Το αν θα είναι σε κουπέ ή παραδοσιακή SUV φόρμα παραμένει μετέωρο, όπως και η ίδια η ύπαρξη του μοντέλου.Πριν δυο χρόνια, όταν οι Γερμανοί πατεντάρισαν το όνομα, ο X-Tomi το φανταζόταν ως κουπέ SUV. Σύμφωνα με πρόσφατη πληροφόρηση του Auto Bild, επικρατέστερο είναι το σενάριο της κλασικής SUV γραμμής. Όπως και να έχει, το πρωτότυπο αναμένεται να παρουσιαστεί εντός του 2020, κατά πάσα πιθανότητα στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Το νέο -και προς το παρόν, υποτιθέμενο- μοντέλο ουσιαστικά θα αποτελεί τη μεγαλύτερη και πολυτελέστερη εκδοχή είτε του Q7, είτε του Q8 – αναλόγως αν θα λανσαριστεί ως SUV ή κουπέ SUV. Αμφότερα τα «βουνά» από το Ίνγκολσταντ βασίζονται στην πλατφόρμα MLBevo, κάτι που σημαίνει ότι και το Q9 θα ακολουθήσει το παράδειγμά τους. Και θα διαθέτει τα αντίστοιχα μηχανικά μέρη.

Διαβάστε επίσης: Audi SQ8 από την ABT με 970 Nm ροπής! (+video)

Μία μίξη της γκάμας των κινητήρων στα Q7 και Q8 αναμένεται να συνθέσουν την αντίστοιχη του Q9, με τον 4λιτρο V8 twinturbo TDI των 430 ίππων και 900 Nm (SQ7 και SQ8) να συνοδεύει το plug-in υβριδικό σύνολο του Q7 60 TFSI e quattro, με τους 456 ίππους και τα 700 Nm ροπής. Βέβαια, έκδοση RS θεωρείται δεδομένη, οπότε το ιπποφορβείο του RS Q8 θα αναλάβει τα καθέκαστα.

Get it on Google Play Download on the App Store