Η BMW κάνει τέχνη την αγωνιστική M4

Η νέα BMW M4 μπορεί να παρουσιάστηκε, όμως η απερχόμενη έχει ακόμα να μας δώσει πινελιές. Κυριολεκτικά, καθότι η αγωνιστική F82 GT4 μετετράπη σε καμβά για τους σχεδιαστές της βαυαρικής φίρμας.

Δείτε ακόμα: Χειροκίνητη απόλαυση με τη νέα BMW M4 (+video)

Η M4 GT4 αποτέλεσε αντικείμενο εσωτερικού διαγωνισμού της BMW, με 30 διαφορετικούς σχεδιαστές από όλο τον κόσμο να στέλνει τις προτάσεις του. Από αυτά, επελέγη ένα «Final 4» μέσα από την κριτική επιτροπή των Adrian van Hooydonk (επικεφαλής σχεδίασης ολόκληρου του BMW Group),  Domagoj Dukec (επικεφαλής σχεδίασης της BMW), Markus Flasch (CEO του BMW M) και Jens Marquardt (αγωνιστικός διευθυντής). Οι νικητές μοιράστηκαν μεταξύ αντρών και γυναικών, με το πρώτο σκέλος να απαρτίζεται από τους Li Tianyuan (σχεδιαστής των ηλεκτρικών BMW i) και Simon Haynes (σχεδιαστής της Rolls Royce), ενώ το ωραίο φύλο εκπροσωπήθηκε από τις Julia Quentin (σχεδιάστρια στις μοτοσικλέτες της BMW) και Wesselka Mandowa-Maier (σχεδιάστρια της MINI).

Διαβάστε επίσης: Βελτίωση BMW M5 πιο ακριβή από το αυτοκίνητο!

Tα τέσσερα σχέδια εκφράζουν ισάριθμα τμήματα του BMW Group και τρεις χώρες, παίρνοντας θέση στο αμάξωμα της M4 GT4 με χρήση μεμβρανών υψηλής ποιότητας. Τα νικηφόρα σχέδια θα διατεθούν κανονικά προς πώληση, ως έκδοση περιορισμένης παραγωγής της GT4, με αρχική τιμή τις 170.000 ευρώ στη Γερμανία. To αυτοκίνητο βασίζεται στην κανονική M4, και όχι στην GTS (η οποία με τη σειρά της βασίζεται στην GT4), με τον 3λιτρο TwinPower να αποδίδει πάνω από 431 ίππους και σασί-ανάρτηση να απολαμβάνουν όλων των αγωνιστικών προνομίων.

Get it on Google Play Download on the App Store