Η Ferrari παίρνει ιδέες από τη Huracan STO (+video)

Οι κατασκευαστές κοιτάνε διαρκώς τι κάνει ο ανταγωνισμός, δοκιμάζοντας ο ένας τα αυτοκίνητα του άλλου. Φυσικά, τα αυτοκίνητα δεν παραχωρούνται μεταξύ τους, ούτε ενοικιάζονται. Αν θέλει η Ferrari, για παράδειγμα, να τεστάρει πώς πάει η Huracan STO και να πάρει ιδέες για το δικό της μοντέλο, θα πρέπει να αγοράσει μια από τη Lamborghini. Συνθήκη που εκπληρώνει η εικονιζόμενη χακί, λειτουργώντας ως μπούσουλας για την εξέλιξη σκληροπυρηνικής έκδοσης στην F8 Tributo.

Η απλή F8 μπορεί να είναι αρκετά ισχυρότερη της Huracan STO, απόρροια και των δυο τούρμπο στον 3.9 V8 της (ο κλασικός ατμοσφαιρικός 5.2 V10 στη Lambo), όμως δεν είναι τόσο επικεντρωμένη σε χρήση πίστας. Η hardcore Huracan έχει αποσπάσει αποθεωτικά σχόλια για τα δυναμικά της χαρακτηριστικά, τον τρόπο που αλληλεπιδρά με τον οδηγό και τις ποσότητες ευχαρίστησης με τις οποίες τον κατακλύζει, φέρνοντας σε δύσκολη θέση το Μαρανέλο. Το «Cavallino Rampante» θέλει τη διάδοχη κατάσταση της 488 Pista, ήτοι μια πιο εστιασμένη εκδοχή της F8, οπότε το σημείο αναφοράς για την κατηγορία είναι και αυτό της άντλησης στοιχείων, προκειμένου οι μηχανικοί να παρουσιάσουν κάτι ισάξιο, ή -ει δυνατόν- καλύτερο.

Όπως μπορούμε να δούμε στο video, ο δοκιμαστής της Ferrari επικεντρώνεται στις αντιδράσεις του αυτοκινήτου και την αμεσότητά του, πραγματοποιώντας απότομες τιμονιές στην ευθεία και τις στροφές, πιέζοντας στο όριο, κυνηγώντας apex και καβαλώντας κερμπ παντού στο Φιοράνο. Δεδομένου πως η F8 Tributo είναι ήδη 80 άλογα πιο δυνατή από τη Huracan STO (720 ίπποι αντί 640), τυχόν έκδοση στα πρότυπα της 488 Pista θα έχει ακόμα υψηλότερη ισχύ, πέρα από το αεροδυναμικό πακέτο και την πιο επιθετική ρύθμιση σε όλα τα μέρη (αναρτήσεις, ηλεκτρονικά συστήματα, κιβώτιο) κλπ.

Get it on Google Play Download on the App Store