Η Ford εξελίσσει νέο V8 κινητήρα 6.8 λίτρων!

Σε έναν κόσμο που το 80% των αυτοκινητικών ειδήσεων αφορούν ηλεκτροκίνηση, υβριδικά σύνολα και καταργήσεις κινητήρων, έρχονται ηλιακτίδες νέων σαν αυτό να δώσουν ελπίδα στους λάτρεις της Μ.Ε.Κ. Η Ford όχι απλά εξελίσσει ολοκαίνουργιο βενζινοκινητήρα, αλλά ένα οκτακύλινδρο κτήνος που αγγίζει τα 7.000 κυβικά!

Μια ανακοίνωση από σωματείο του Καναδά, η οποία εν τέλει διεγράφη, αναφέρει πως επίκειται νέος V8 κινητήρας από το εργοστάσιο της Ford, στο Windsor. Μια μονάδα παραγωγής που συναρμολογεί το θηριώδη 7.3 V8 (φώτο) του F-250 Super Duty. Το κορυφαίο pick up του «Μπλε Οβάλ» αναγκαστικά θα πρέπει να προσαρμοστεί στα νέα ήθη και έθιμα των εκπομπών ρύπων, ακόμα κι αν τα αμερικανικά δεν είναι -ακόμα- τόσο αυστηρά όσο τα ευρωπαϊκά. Η λύση είναι ένα καινούργιο μοτέρ, μικρότερης χωρητικότητας και σύγχρονης τεχνολογίας (ο 7.3 V8 δεν έχει καν επικεφαλής τους εκκεντροφόρους).

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του σωματείου Unifor, Jerry Dias, το μοτέρ αυτό θα αριθμεί 6.8 λίτρα χωρητικότητας, διατηρώντας εννοείται τη διάταξη των 8 κυλίνδρων σε σχήμα V. Το ακόμα σημαντικότερο αφορά τα μοντέλα που θα χρησιμοποιηθεί. Ο νέος 6.8 V8 δεν προορίζεται μόνο για το Super Duty και γενικότερα για τα μοντέλα «βαρέων βαρών» της Ford, αλλά θα τοποθετηθεί τόσο στο F-150 όσο και την επόμενη Mustang! Φυσικά δεν υπάρχει κάτι επίσημο από την αμερικανική εταιρία, ενώ φαντάζει δύσκολο να μπει ένα τέτοιο σύνολο στη ‘Stang, από τη στιγμή που προωθείται ένα πιο οικολογικό προφίλ για την επόμενη γενιά του pony car. Αυτό που δεν αμφισβητείται, ωστόσο, είναι το γεγονός πως η Ford επενδύει 148 εκατ. δολάρια στις εγκαταστάσεις του Windsor. Οπότε σίγουρα αναμένονται ωραία πράγματα από τον Καναδά…

Get it on Google Play Download on the App Store