Η Γερμανία έχει στοκ αυτοκίνητα αξίας 14,8 δις ευρώ!

Η πανδημία του κοροναϊού δημιούργησε πολλά προβλήματα σε όλες τις αγορές του κόσμου και σε πάρα πολλούς τομείς. Μεταξύ των βαριά πληγέντων είναι οι αυτοκινητοβιομηχανίες και κατ’ επέκταση οι εμπορίες αυτοκινήτων.

Δείτε ακόμα: Τέρμα γκάζι με hot hatches των 80’s! (+video)

Στη μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων της Ευρώπης, τη Γερμανία, οι πωλήσεις μειώθηκαν κατά 37,7% το Μάρτιο και κατά 61,1% τον Απρίλιο, με αποτέλεσμα χιλιάδες αυτοκίνητα να μείνουν απούλητα και να έχουν «κολλήσει» στους ντίλερ. Η Κεντρική Ένωση του Γερμανικού Εμπορίου Αυτοκινήτων ZDK (Deutsches Kraftfahrzeuggewerbe) ανακοίνωσε ότι το στοκ απόθεμα των αυτοκινήτων φτάνει συνολικά σε αξία τα 14,8 δισεκατομμύρια ευρώ και αποτελεί μια «βόμβα» για την οικονομία της Γερμανίας, όπου εργάζονται σχεδόν 1,3 εκατομμύρια υπάλληλοι στο χώρο του αυτοκινήτου.

Δείτε ακόμα: Πόσο κάνει ένα καινούργιο αυτοκινούμενο τροχόσπιτο;

Για το λόγο αυτό η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ θα ανακοινώσει μπόνους αγοράς στις αρχές του Ιουνίου. Λέγεται ότι η πριμοδότηση θα φτάσει τις 4.000 ευρώ για την αγορά ηλεκτρικού αυτοκινήτου και τις 3.000 ευρώ για τα συμβατικά αυτοκίνητα.

Για την ελληνική αγορά δεν έχει ανακοινωθεί κάποια τέτοια ενέργεια από το κράτος, ωστόσο οι αντιπρόσωποι πολλών εταιρειών αυτοκινήτου κάνουν αυτή την περίοδο πολλές προσφορές σε ετοιμοπαράδοτα αυτοκίνητα.

Δείτε ακόμα: Nissan Sunny Coupe GTi του 1989 με 17.930 χλμ.

Get it on Google Play Download on the App Store