Τέρμα γκάζι με hot hatches των 80’s! (+video)

Αναμφίβολα, η δεκαετία του ’80 ήταν αυτή που έθεσε το θεμέλιο λίθο των hot hatches. Αυτοκίνητα μικρά σε μέγεθος και αναλογικά μεγάλους κινητήρες, εστιασμένα στο fun to drive δίχως να παραλείπουν τη χρηστικότητα και συνδυάζοντας γκάζι με όσο το δυνατόν χαμηλό κόστος.

Δείτε ακόμα: Αλησμόνητα hot hatches με τέρμα το γκάζι! (+video)

Μοντέλα όπως τα Fiat Uno Turbo, Peugeot 205 GTi, Renault 5 GT Turbo, Ford Fiesta XR2i, Honda CRX, VW Golf GTI MK2, Alfa Romeo 33 QV, Opel Kadett GSi και Lancia Delta HF Integrale έβαλαν τις βάσεις, για τα σημερινά πανίσχυρα αυτοκίνητα της κατηγορίας. Στο παρακάτω video θα τα παρακολουθήσουμε νοσταλγικά να πηγαίνουν τέρμα γκάζι, υπό τη συνοδεία ήχων που πολύ απλά πλέον δεν συναντάμε πουθενά.

Διαβάστε επίσης: Ονειρικά supercars με το γκάζι στο πάτωμα! (+video)

Όπως θα διαπιστώσετε, τα περισσότερα εξ αυτών είναι βελτιωμένα – κάποια σε μεγάλο βαθμό, μάλιστα. Τα 7,1 δλ. του Fiesta XR2i, για παράδειγμα, είναι σχεδόν 3 δλ. χαμηλότερα σε σχέση με τον εργοστασιακό χρόνο (9,4 δλ.). Τα 6,4 δλ. του 205 GTi, δε, περισσότερο στα 270 άλογα του 308 GTi παραπέμπουν (6,0 δλ.), παρά στα 130 του 1.900άρη ατμοσφαιρικού κινητήρα. Αυτό δεν σημαίνει πως μας εμποδίζει κάτι από το να γυρίσουμε τον χρόνο τουλάχιστον 30 χρόνια πίσω, πάντα με τέρμα γκάζι!

Δείτε ακόμα: Koenigsegg Regera vs Peugeot 106 1.1 (+video)

Get it on Google Play Download on the App Store