Η Hertz κήρυξε πτώχευση

Η πασίγνωστη εταιρία ενοικιάσεων αυτοκινήτων δεν τα κατάφερε απέναντι στον κορωνοϊό, καθώς ανακοίνωσε την υπαγωγή της στο αμερικανικό καθεστώς χρεοκοπίας, μια διαδικασία που αφορά τις επιχειρήσεις της στις Η.Π.Α. και τον Καναδά.

Ο αντίκτυπος του COVID-19 στον παγκόσμιο τουρισμό και ταξίδια, επέφεραν απότομη πτώση στη ζήτηση των ενοικιαζόμενων αυτοκινήτων, επιδεινώνοντας ήδη υπάρχοντα προβλήματα στη Hertz. Η αμερικανική εταιρία αναφέρει χαρακτηριστικά πως «άμεσα μέτρα δίνοντας προτεραιότητα στην υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων καθώς και των πελατών της, σταματώντας όλες τις μη ουσιώδεις δαπάνες. Ωστόσο η αβεβαιότητα παραμένει όσον αφορά την επιστροφή των εσόδων και την πλήρη επαναλειτουργία της αγοράς, πράγμα που κατέστησε απαραίτητη τη συγκεκριμένη ενέργεια».

Δείτε ακόμα: Ferrari SF90 Stradale πάει «τέζα» στο Μονακό (+video)

Η Hertz κατέθεσε αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 11 περί χρεοκοπίας, ως «πτωχευτική διαδικασία αναδιάρθρωσης σε λειτουργία». Μέχρι σήμερα, έχουν καταργηθεί περίπου 10.000 θέσεις εργασίας στη Βόρειο Αμερική, με τις ζημιές να φτάνουν τα 19 δισ. δολάρια. Nα θυμίσουμε πως η Hertz εξέλισσε μέχρι ειδικές εκδόσεις muscle cars, από το 1996, όπως η Shelby GT-H της φωτογραφίας.

Οι Αμερικανοί υπογραμμίζουν πως η πτώχευση δεν αφορά τις θυγατρικές Dollar, Thrifty, Firefly, Hertz Car Sales και Donlen, ενώ η Autohellas -αντιπρόσωπος της Hertz στην Ελλάδα- αποσαφηνίζει πως δεν έχει μετοχική σχέση με την Hertz Global, ούτε σχέση πιστωτή της Hertz Global, οπότε δεν έχει άμεση οικονομική επίπτωση από την εξέλιξη αυτή.

Διαβάστε επίσης: Το παρκάρισμα στον ήλιο σκοτώνει τον κοροναϊό!

Η ελληνική εταιρία εκμεταλλεύεται το σήμα της Hertz στη χώρα μας, αλλά και σε 7 ακόμα κράτη στην περιοχή των Βαλκανίων, με τις βραχυχρόνιες μισθώσεις (το κύριο αντικείμενο της Hertz Global) να αντανακλούν στο 16% του κύκλου εργασιών της Autohellas, ενώ οι μακροχρόνιες μισθώσεις, οι πωλήσεις μεταχειρισμένων και η εμπορία αυτοκινήτων στο υπόλοιπο 84%.

 

Get it on Google Play Download on the App Store