Υπερσπάνια Ford Mustang του 1966 βρέθηκε σε αποθήκη

Ποιος δεν έχει σκεφτεί στην ανάγνωση ειδήσεων με «λαβράκια» που ανακαλύπτονται εγκαταλελειμμένα «γιατί όχι σε εμένα»; Είναι μια δυσάρεστη πραγματικότητα ότι στην Ελλάδα, στην καλύτερη να ανακαλύψει κάποιος ένα αρχαίο αγροτικό ή κάποιο ξεχασμένο Datsun Cherry. Στην Αμερική, όμως, οι Corvette και οι Ford Mustang δίνουν και παίρνουν.

Δείτε ακόμα: «Αέρα» η Ford Mustang στο τεστ αποφυγής ταράνδου (+video)

Ένα εξαιρετικά σπάνιο pony car, λοιπόν, ανακαλύφθηκε σε μια αποθήκη σε κάποια γωνία των Η.Π.Α. και ο ευτυχής «Ιντιάνα Τζόουνς» ήδη έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες αναπαλαίωσης. Το εύρημα είναι μια Mustang από το μακρινό και απολύτως ρομαντικό 1966, στην έκδοση Shelby GT350H. To «H» αντιστοιχεί στην γνωστή εταιρία ενοικιάσεων αυτοκινήτων Hertz, η οποία διατηρεί δεσμούς συνεργασίας με την Ford για περισσότερα από 50 χρόνια. Κάτω από το καπό δεν θα μπορούσαμε να συναντήσουμε κάτι άλλο από έναν V8, στην προκειμένη 4.7 λίτρων και με την φοβερή ονομασία «Cobra High Performance». Πίσω στα μέσα της δεκαετίας του 60 απέδιδε 306 ίππους και 447 Nm ροπής, νούμερα ικανά να επιταχύνουν την Shelby στα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε 6,6 δλ., να καλύψουν την απόσταση 0-400 μέτρα σε 15,2 δλ. και να προσφέρουν μια τελική ταχύτητα της τάξης των 190 χλμ./ώρα. Μπορεί σήμερα αυτοί οι αριθμοί να αντιστοιχούν μετά βίας σε Fiesta ST, όμως πριν 52 χρόνια ήταν παραπάνω από εντυπωσιακοί.

Είναι χαρακτηριστικό πως η δύναμη ήταν τόσο μεγάλη, που οι τότε ιδιοκτήτες εξέφραζαν παράπονα για την αντοχή του συμπλέκτη. Η Ford διέκρινε πως το πρόβλημα δεν αφορούσε τα υλικά αλλά την χρήση, οπότε προς το τέλος της περιορισμένης παραγωγής των 1.000 μονάδων αποφάσισε να αντικαταστήσει το 4αρι χειροκίνητο με ένα 3αρι αυτόματο κιβώτιο. Η συγκεκριμένη GT350H είναι από τα πρώτα δείγματα, κάτι που σημαίνει πως οι ταχύτητες αλλάζουν με το χέρι.

Διαβάστε επίσης: Γιαγιά φύλαγε σε γκαράζ σπάνια Lamborghini Countach!

Το κόστος της αναπαλαίωσης υπολογίζεται κοντά στις 20.000 δολάρια. Αν σας ακούγεται υπερβολικό, κρατήστε υπόψιν πως μια άριστη Shelby GT350H μπορεί να πιάσει γύρω στις 150.000 δολάρια σε δημοπρασίες. Σαν να αξίζει τον κόπο, δεν συμφωνείτε;

Get it on Google Play Download on the App Store