Η Hyundai ετοιμάζει σκιάδιο με φωτεινό σηματοδότη

Η αλήθεια είναι πως το σκιάδιο στο εσωτερικό του αυτοκινήτου μας είναι ένα από τα πλέον αναλλοίωτα αξεσουάρ του στο πέρασμα των χρόνων. Ο σκοπός του και ο λόγος ύπαρξής του είναι πολύ συγκεκριμένος και μέχρι σήμερα δεν είχε κανείς αποπειραθεί να του χαρίσει και μια άλλη… υπόσταση.

Δείτε ακόμη: Ο δεκάλογος του ήρεμου οδηγού

Αυτό φαίνεται πως θα αλλάξει όμως, καθώς η Hyundai κατοχύρωσε μία πατέντα η οποία προβλέπει πως το σκιάδιο του οδηγού θα έχει… φωτεινό σηματοδότη. Τι σημαίνει αυτό; Πως μέσα από μία κάμερα στο εμπρός μέρος του, το σκιάδιο θα προβάλει σε ενδεικτικές λυχνίες στο πίσω μέρος (αυτό που είναι ορατό στον οδηγό) την ένδειξη του φωτεινού σηματοδότη. Έτσι αν το σκιάδιο είναι κατεβασμένο ο οδηγός θα εξακολουθήσει να βλέπει τι χρώμα έχει το φανάρι, διατηρώντας έτσι μία νοητή οπτική επαφή με αυτό.

Σύμφωνα με την ίδια τη Hyundai, πρόκειται για μία τεχνολογία η οποία θα φανεί αρκετά χρήσιμη σε όσους οδηγούν συχνά σε αστικό περιβάλλον, καθώς θα τους βοηθά ακόμη και με φανάρια που είναι κρυμμένα πίσω από δέντρα και άλλα εμπόδια (η ίδια αναφέρει ενδεικτικά επαγγελματίες οδηγούς κλπ.). Μάλιστα το σκιάδιο και η κάμερά του θα είναι συνδεδεμένη με το GPS και έτσι θα μπορεί να γνωρίζει από πριν που βρίσκονται τα φανάρια και να προειδοποιεί σχετικά τον οδηγό.

Διαβάστε επίσης: Τραγική σύγκρουση τραίνου με εκπαιδευτικό αυτοκίνητο (+video)

Ωραία η ιδέα της Hyundai αλλά μένει να δούμε την εφαρμογή της στην πράξη.

Get it on Google Play Download on the App Store