Η ιστορία του Honda S2000 από το «The Fast and the Furious» (+videos)

Στις 8 εκφάνσεις του κινηματογραφικού σύμπαντος που ακούει στο όνομα «Fast and Furious», έχουν εμφανιστεί εκατοντάδες αυτοκίνητα. Τα διασημότερα και πλέον αγαπημένα, φυσιολογικά προέρχονται από την πρώτη ταινία. Εκείνη, δηλαδή, στην οποία εμφανίστηκαν η πορτοκαλί Toyota Supra, το κατάμαυρο Dodge Charger και το πράσινο Mitsubishi Eclipse. Και φυσικά, το Honda S2000 που «πέτσωσε» το λευκό VW Jetta.

Στο φιλμ, το βελτιωμένο S2K κυριαρχεί στην κόντρα με τον Johnny Tran πίσω από το τιμόνι. Εμφανισιακά, το μαύρο roadster φαντάζει ως κτήνος ιπποδύναμης, με τις ανάλογες βελτιώσεις σε ανάρτηση και στήσιμο. Φυσικά, ως γνήσια δημιουργία του «The Fast and the Furious», δεν λείπει το σύστημα ψεκασμού νίτρο. Κατά πόσο η φαντασία ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα; Τις απαντήσεις δίνει ο ίδιος ο δημιουργός του.

Δείτε ακόμα: Το Honda S2000 κάνει το μεγάλο comeback!

Ο Craig Lieberman εργάζεται στον χώρο του κινηματογράφου ως μετατροπέας αυτοκινήτων, για περισσότερες από δυο δεκαετίες. Εμφανίζεται και στην επίμαχη σκηνή, δίνοντας το έναυσμα για την εκκίνηση των δυο οδηγών. Και μας αποκαλύπτει τα μυστικά του νικητήριου S2000, το οποίο λίγη σχέση έχει με αυτό που φανταζόμαστε.

Πολλοί θεωρούν πως είναι τουρμπισμένο ή κομπρεσοράτο, όμως οι μόνες βελτιώσεις που δέχτηκε ο F20C ήταν μια διαφορετική εισαγωγή και νέα εξάτμιση. Ούτε σύστημα νίτρο υπάρχει, κάτι που σημαίνει ότι η απόδοση δεν ξεφεύγει ιδιαίτερα από τα 240 άλογα του εργοστασιακού μοντέλου. Για την ακρίβεια, δεν συμμετέχει καν σε ορισμένα πλάνα!

Στα καρέ που απεικονίζουν το onboard βλέμμα αποφασιστικότητας του Tran, παρατηρούμε διπλή αεροτομή στο βάθος και πίσω παράθυρο – σε roadstet. Όπως αποκαλύπτει ο Lieberman, για τις ανάγκες αυτών των πλάνων χρησιμοποιήθηκε ένα από τα τρία -και εξίσου αξέχαστα- Civic Coupe, που χρησιμοποιούσε η ομάδα του Dom Toretto για να «ξαφρίζει» νταλίκες.

Διαβάστε επίσης: Να γιατί το Honda S2000 θέλει «χέρια» (+videos)

Επειδή μία συμμετοχή ίσον καμία, το ίδιο S2000 χρησιμοποιήθηκε στο «2 Fast 2 Furious». Με την διαφορά του ροζ χρώματος και της Suki στη θέση του οδηγού.

Get it on Google Play Download on the App Store