Η Koenigsegg «έσβησε» ρεκόρ της McLaren (+video)

Τα Koenigsegg διατηρούν άριστες σχέσεις με τα ρεκόρ, ιδίως αυτά σε ευθεία. Οι δημιουργίες του πολυμήχανου Christian von Koenigsegg συχνά-πυκνά καταλαμβάνουν ιστορικές πρωτιές σε διάφορες μετρήσεις, με τη Regera να κατέχει το ρεκόρ στο 0-400-0 χλμ./ώρα. Ένα ρεκόρ που πήρε από την όμορη Agera RS. Στις πίστες, όμως, τα σουηδικά megacars όπου  δεν εμφανίζονται συχνά.

Κατά καιρούς έχουν επιχειρήσει αρκετές φορές στο Nurburgring, δίχως επιτυχία. Η πιο διάσημη προσπάθεια έλαβε χώρα το 2016, όταν το One:1 μπήκε στην «Πράσινη Κόλαση» με στόχο έναν χρόνο κάτω των 7 λεπτών (τα 6.57 της Porsche 918 Spyder, κοινώς), αλλά τελικά βγήκε ολική λόγω αστοχίας στα φρένα. Τώρα έρχεται η Regera να αναλάβει τη σκυτάλη. Όμως πριν το Nordschleiffe, χρειάζεται ένα ζέσταμα.

Ο υπαρχηγός των Koenigsegg (κάτω από το Jesko) επισκέφτηκε την πίστα Ring Knutstorp, στη Σουηδία. Ένα μικρό σιρκουί, με χάραξη οριακά άνω των 2 χλμ. (2.079 μέτρα), που βρίσκεται κοντά στις εγκαταστάσεις της εταιρίας.  Ο 5λιτρος twinturbo V8 και οι 3 ηλεκτροκινητήρες αποδίδουν συνδυαστικά 1.500 ίππους και 2.000 Nm ροπής, που καταλήγουν στους πίσω τροχούς μέσω του επαναστατικού κιβωτίου μίας σχέσης Direct Drive. H δυναμική της Regera δεν γίνεται να αξιοποιηθεί πλήρως σε τόσο μικρές πίστες, ειδικά όταν το οδόστρωμα είναι νοτισμένο και η θερμοκρασία ίσα που ξεπερνά τους 10 βαθμούς Κελσίου.

Παρόλα αυτά, μπήκε στο Knutstorp και όχι μόνο έγραψε γύρο, αλλά κατέρριψε ρεκόρ της McLaren Senna! Η Regera σταμάτησε το χρονόμετρο σε 1.03.84, κατεβάζοντας την επίδοση της σκληροπυρηνικής McLaren πάνω από μισό δευτερόλεπτο (1.04.50). Κι όπως φαίνεται, το «μίνι Nurburgring» (λόγω πολλών στροφών και υψομετρικών διαφορών) μπορεί να αποτελέσει προπομπό εξελίξεων στο κανονικό.

Get it on Google Play Download on the App Store