Η Lada έφτιαξε το πρώτο Niva… τράκτορα!

Το Lada Niva το γνωρίζουμε από το 1977 που παρουσιάστηκε, με το 3θυρο κυρίως αμάξωμα και λιγότερο με το 5θυρο (δεν είχε κυκλοφορήσει στην Ελλάδα). Έκτοτε έχει δεχθεί κάποιες αναβαθμίσεις, αν και ουσιαστικά παραμένει το ίδιο αυτοκίνητο. Παράλληλα έχει κάνει την εμφάνισή του ως στρατιωτικό όχημα, pickup και αυτοκινούμενο τροχόσπιτο, όμως Niva τράκτορα βλέπουμε για πρώτη φορά.

Η Avtovaz θα το κατασκευάσει σε περιορισμένο αριθμό αντιτύπων, χρησιμοποιώντας ως βάση το επιβατικό Niva και κάνοντας τις απαραίτητες μετατροπές. Το εμπρός τμήμα μέχρι και την καμπίνα του οδηγού – συνοδηγού δεν άλλαξε. Ωστόσο, από εκεί και πίσω είναι τελείως διαφορετικό. Το μεταξόνιο μάκρυνε στα 3.650 χλστ. (2.700 χλστ. είναι στο 5θυρο), ενώ πίσω από την καμπίνα η μεταλλική πρόσθετη πλατφόρμα φτάνει σε μήκος τα 3,1 μέτρα.

Τροποποιήσεις έγιναν και στον παλαίμαχο 1.700άρη κινητήρα. Η χωρητικότητά του αυξήθηκε στα 1.8 λτ. και ισχύς από 83 ίππους ανέβηκε στους 100. Το τρέιλερ μήκους 11 μέτρων και μέγιστου βάρους φόρτωσης 1,2 τόνων, φτιάχτηκε από την GAZ, αλλά συνδέεται με το Lada. Διαθέτει έναν άξονα και υδραυλικά φρένα με δίσκους.

Περισσότερα στοιχεία δεν ανακοινώθηκαν ακόμα, όμως το Lada τράκτορας πιθανώς να προορίζεται για την τοπική αγορά και όχι για τις χώρες της Ε.Ε., όπως ισχύει και για το επιβατικό Niva.

Δείτε το… φορτηγό Lada και στο παρακάτω βίντεο:

 

Get it on Google Play Download on the App Store