Η λιμουζίνα που «θάβει» τους ιδιοκτήτες της

Η έκτη γενιά της Lincoln Continental είναι ένας ξεχωριστός συνδυασμός κλασικού και σύγχρονου, αλλά γενικά συγκαταλέγεται στα αυτοκίνητα που επιλέγουν οι συλλέκτες. Παρόλα αυτά, η συγκεκριμένη θυμίζει τέτοιο λόγω μιας μακάβριας ιστορίας που τη συνοδεύει…

Δείτε ακόμα: Αυτοκινητάκι ή το Lada των 730.000 δρχ.; (+video)

Ο πρώτος ιδιοκτήτης την αγόρασε καινούργια, πίσω στο 1980 και έγραψε μόλις 2.414 χλμ. Το οδόμετρο σταμάτησε να γυρίζει όχι γιατί η Continental κλειδώθηκε στο γκαράζ, αλλά επειδή πέθανε ο κάτοχός της. Το κλείδωμα δεν το γλίτωσε, βέβαια, παραμένοντας εσώκλειστη μέχρι να την αγοράσει ένας έμπορας από το Μίσιγκαν, που την φρεσκάρισε και την έθεσε προς πώληση. Δεν δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα να βρει αγοραστή, ο οποίος ήρθε με τη μορφή ενός ευγενικού ηλικιωμένου.

Δείτε ακόμα: Mercedes 450 SEL 6.9: Η επιτομή της αρχοντιάς

Ο παππούλης ζούσε σε οίκο ευγηρίας και αγόρασε την ασημί Lincoln περισσότερο επειδή του άρεσε ως αυτοκίνητο, παρά γιατί ήθελε να οδηγεί. Αναμενόμενα, προσέθεσε ελάχιστα χιλιόμετρα στο ιστορικό του – μόλις 145. Κάπου εκεί, η «κατάρα» ξαναχτύπησε, αφήνοντας την Continental και πάλι χωρίς οδηγό.

Σήμερα, αναζητά τον τρίτο κάτοχο. Βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, πέρα από κάποιες λίγες σκουριές στο πάτωμα. Κάτω από το καπό συναντάμε έναν V8 5.8 λίτρων, απόδοσης 145 ίππων και 359 Nm ροπής. Η -περιορισμένη λόγω πετρελαϊκής κρίσης και εκπομπών ρύπων της εποχής- ισχύς καταλήγει στους πίσω τροχούς, μέσω 4τάχυτου αυτόματου κιβωτίου.

Διαβάστε επίσης: Μια Ford Mustang με εσάνς…Senna και Prost!

Στο εσωτερικό, τα μαλακά καθίσματα και η πολύ καλή κατάσταση των επενδύσεων κεντρίζουν το ενδιαφέρον. Όχι τόσο, βέβαια, όσο ο ψηφιακός πίνακας οργάνων.. Το κάτω μέρος της καμπίνας είναι επενδεδυμένο με χαλί, ενώ το νίκελ και το ξύλο απαντώνται σχεδόν παντού, όπως και το δέρμα. Για όλα αυτά, η Continental – «τάφος» πωλείται έναντι 27.900 δολαρίων (25.729 ευρώ). Καλή τύχη να ευχηθούμε στον επόμενο ιδιοκτήτη…

Get it on Google Play Download on the App Store